Miesten viestijoukkue lähtee naisten jalanjäljissä tavoittelemaan mitalia – hiihtojärjestystä pohdittiin palaverissa, joka venyi poikkeuksellisen pitkäksi

Suomi lähtee taistelemaan mitalista miesten viestiin.

urheilu
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen hiihtää toisen osuuden. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Suomen miehet hiihtävät perjantain MM-viestin järjestyksessä Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki.

Hakola on tärkeällä avausosuudella. Taktiikka on selvä.

– En käy ennen loppuvetoja keulassa kertaakaan. Lopussa pitää lähteä, jos on vähänkin jalkaa. Parempaa rataa minulle ei voi olla, siellä on paljon tasatyöntöä.

Niskanen hiihti aiemmin tällä kaudella Lahdessa viestin vapaan osuudella, mutta nyt hän hiihtää jälleen perinteistä. Muun muassa Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi on ollut huolissaan Niskasen kunnosta. Näissä kisoissa sijoitukset ovat toistaiseksi olleet melko vaatimattomia odotuksiin nähden.

– Sehän nähdään, mihin se se viestissä riittää. Uskotaan siihen, että pertsa toimii vielä ihan hyvin.

Suomen miesten edellinen viestimitali on vuodelta 2009. Norja ja Venäjä ovat vahvoja suosikkeja, mutta pronssimitalista Suomi voisi taistella.

– Siitä kamppailevat Ruotsi, Ranska, Sveitsi ja me, Niskanen uskoi.

Niskasen mukaan naisten yllätyspronssi torstain viestistä sytytti myös miehet ja antaa lisää itseluottamusta

Hyvärinen hiihtää kolmannen osuuden. Miten ratkaistiin se, että Hyvärinen hiihtää vapaan osuuden ja Niskanen perinteisen?

– Meillä oli eilen puolentoista tunnin palaveri. Ei siitä tullut valmista, niin otettiin kivi, paperi ja sakset, Hyvärinen heitti.

– Kyllä sitä oikeasti mietittiin aika tarkkaan. Ei sillä minulle ollut väliä, kumpaa hiihdän.

Mäki pääsee vaativaan rooliin ankkurina.

– Vapaan lenkki on haastava. Pitää lähteä aika tarkasti liikkeelle, että lopussa on vielä energiaa jäljellä. Tykkään roikkua perässä ja ratkaista sitten kun sen aika tulee.

Mäki jätti 15 kilometrin vapaan kisan kesken keskiviikkona. Hän ei ollut täysin palautunut hopeamitalin tuoneesta parisprintistä ja kun viesti oli kuitenkin tulossa, ei ollut järkeä kuluttaa enempää voimia.

Ankkuriosuudella on vastassa myös Lahdesta tuttu vastustaja Aleksandr Bolshunov. Lahdessa Bolshunov huitoi Mäkeä sauvalla loppusuoralla ja taklasi suomalaisen maaliviivan jälkeen.

– Hän ei varmaan jätä ratkaisua tällä kertaa loppukiriin, Mäki kuittasi.

Mäellä on tähän asti ollut hiukset päässään, mutta nyt hänkin on siirtynyt Suomen miesten kisatyyliin, jossa tukka on parturoitu. Loppukiri siis toimii hyvin, kun painoa on vähemmän.

– Toivotaan näin, ettei se lähtenyt hiusten mukana.

Miesten viesti on ohjelmassa perjantaina klo 14.10 alkaen. Suora lähetys TV2:ssa, Areenassa ja Yle Puheella.

Lue myös:

Suomen miesten viestijoukkue julki – Niskanen perinteisen osuudella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat