Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Viestissä Pärmäkoskelle taipuneelta Digginsiltä upea ele – valmentaja hehkuttaa: "Kun Jessie voittaa kristallipallon, olen silti ylpeämpi tästä"

Yhdysvaltain Jessie Diggins kävi onnittelemassa Suomen joukkuetta niukan tappion jälkeen.

Hiihdon MM 2021
Norja juhlii naisten viestin voittoa maalissa. Taustalla Krista Pärmäkoski ja Jessie Diggins kirikamppailussa pronssista.
Krista Pärmäkoski (vas.) ja Jessie Diggins kävivät hurjan kamppailun viestipronssista.Sergei Bobylev/TASS via Getty Images

Naisten 4 x 5 kilometrin viesti päättyi torstaina yhdysvaltalaisjoukkueen pettymykseen Oberstdorfin MM-kisoissa. Sprinttitykkinä tunnettu Jessie Diggins taipui Krista Pärmäkoskelle loppukirissä, ja vahvana mitalisuosikkina pidetty Yhdysvallat jäi kilpailussa neljänneksi 0,8 sekunnin erolla Suomeen.

Mitali olisi ollut yhdysvaltalaisjoukkueelle historiallinen, sillä maa ei ole voittanut koskaan ennen arvokisamitalia naisten viestissä.

Tappio oli karvas, mutta Diggins näytti suuruutensa sen jälkeen.

Yhdysvaltain hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matt Whitcomb kertoo Twitterissä saaneensa torstaina viestin Suomen naisten valmentajalta Ville Oksaselta. Suomalaisvalmentaja pyysi Whitcombia välittämään erityisterveiset Digginsille, joka oli tullut Suomen huoltorekalle noin tunti viestin päättymisen jälkeen onnittelemaan koko joukkuetta.

– Tällaisen kilpailun jälkeen se todella kertoo jotain siitä, millainen persoona hän on. Suuri kunnioitus! Vau, Oksanen kirjoitti viestissään.

Whitcomb oli jakanut viestin sisällön omilla saatesanoillaan.

– Kun Jessie voittaa kokonaismaailmancupin kristallipallon, olen silti ylpeämpi tästä.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Useat hiihtofanit yhtyivät Whitcombin Diggins-hehkutukseen:

– Tämä on paljon vaikuttavampaa kuin palkintokorokesija. Ensiksi täytyy olla hyvä ihminen. Olen ylpeä koko joukkueesta ladulla ja kulisseissa.

– Vau! Oli upeaa katsoa, kuinka Jessie antoi kaikkensa. Hän on todella upea roolimalli nuorille urheilijoille! Yhdysvaltain hiihtomaajoukkueessa on uskomaton kulttuuri.

– On vain harvoja mahdollisuuksia tuntea kansallista ylpeyttä. Tämä on yksi niistä.

Diggins itse kirjoitti naisten viestin jälkeen pitkän hehkutuspäivityksen kuvapalvelu Instagramiin. (siirryt toiseen palveluun)

– Tämä on joukkue, jonka vuoksi kannattaa taistella NÄIN lujasti. Olen todella ylpeä siitä, että jokainen jätti kaikkensa ladulle tänään, hän muun muassa kirjoitti.

Diggins johtaa maailmancupia yli 300 pisteen erolla Venäjän Julia Stupakiin. Tällä hetkellä kalenterissa on enää yksi kilpailuviikonloppu, joka on määrä käydä maaliskuun puolivälissä Sveitsissä.

Kolme vuotta sitten Diggins saavutti kokonaismaailmancupissa toisen sijan, joka on hänen uransa tähän asti paras. Kahdella viime kaudella Diggins on jäänyt kokonaismaailmancupissa kuudenneksi.

Suomen viestinelikko tuulettaa MM-pronssia.
Katso video kuvaa klikkamalla.

Lue myös:

Katso, kuinka naisten maajoukkuevalmentajan tukka lähti mitalijuhlissa! Viestinaiset iloitsivat MM-pronssista riehakkaasti

Tuoreen MM-mitalistin Jasmi Joensuun tarinassa on paljon samaa kuin Iivo ja Kerttu Niskasella – Joensuulle rakas pappa puolusti ratkaisua, jonka moni tuomitsi

Miksi ihmeessä Suomen hiihtotähdet lainailevat jatkuvasti toistensa suksia kisoihin? Uusi huoltopäällikkö muutti toimintakulttuuria ja se tuo menestystä

Viestinaiset saivat pronssimitalinsa – katso palkintojenjako: "Ei ehkä kukaan olisi uskonut, paitsi me aamulla"

Suomen MM-viestipronssi oli mestariteos, joka huipentui kuin lännenelokuvat – Kalle Lassila avaa jättiyllätyksen taustat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat