Hyppää sisältöön

Sara Kuivisto juoksi EM-hallien välieriin: "Tavoitteena on finaalipaikka ja se on mahdollinen"

Juoksija Sara Kuivisto hakee lauantaina paikkaa 800 metrin loppukilpailuun.

Sara Kuivisto nautti kansainvälisestä, kovasta vauhdista Puolan EM-kisoissa. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Sara Kuivisto ylsi välieriin yleisurheilun EM-hallikilpailujen 800 metrillä Puolassa. Porvoolainen hankki paikan lauantaisiin välieriin rennolla juoksulla, joka toi erässä kolmannen sijan ajalla 2.04,20.

– Se tuntui niin helpolta ja kivalta, että olen ihan fiiliksissä. Koko ajan säästelin, Kuivisto arvioi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kuiviston mukaan alkuerä jätti hyvän tuntuman omasta kunnosta välieriä ajatellen. Kuivisto juoksi viimeisen 200 metrin kierroksen nopeammin kuin kolme ensimmäistä kierrosta. Kirikierroksen aika oli 29,5.

– Kyllä tuossakin juoksussa sai jo puolensa pitää. Aika tuuppimista se välillä oli, ja välierissä sitä on enemmän, mutta kyllä oli hauska päästä juoksemaan tuollaiseen kilpailuun. Sitä olen kaivannut, Kuivisto sanoi.

Kotimaan kisoissa Kuivisto on jäänyt ilman vastusta, mutta Torunissa riittää kirittäjiä.

– Välierissä tavoiteena on finaalipaikka ja se on mahdollinen, jos saan onnistuneen juoksun.

Kuivisto juoksi helmikuun puolivälissä soolona Helsingissä 800 metrillä Suomen halliennätyksen 2.03,29.

Yleisurheilun EM-hallikisat näytetään Ylen kanavilla. Perjantai-iltana korkeushyppääjä Ella Junnila hakee finaalipaikkaa karsinnassa ja pituushyppääjä Kristian Pulli esiintyy finaalissa. Lähetys alkaa kello 19.55 Yle Areenassa. Kilpailut nähdään jälkilähetyksenä TV2:ssa kello 21.50.

800 metrin välierät juostaan lauantaina kello 20.

Lue myös:

.
.