Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • eEuro 2021 -karsinnat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomi 16:s ampumahiihtoviestissä – Ranska putosi kärkikamppailusta, kun maailmanmestari Jacquelin oli jälleen hirvittävissä vaikeuksissa

Ampumahiihdon maailmancupissa miesten viestin voittoon ylsi pitkästä aikaa Saksa.

ampumahiihto
Emilien Jacquelin jälleen pahoissa vaikeuksissa makuuammunnassa
Emilien Jacquelin jälleen pahoissa vaikeuksissa makuuammunnassa

Suomi sijoittui 16:nneksi ampumahiihdon maailmancupin miesten viestissä Nove Mestossa. Eroa kisan voittaneeseen Saksaan kertyi yli kuusi minuuttia.

Suomi kilpaili joukkueella Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Heikki Laitinen, ja ampumapenkalta nelikko keräsi yhteensä kaksi sakkoa. Varapatruunoita kului 14.

Viidellä varapatruunalla kisan selvittänyt Saksa voitti Venäjän (0+8) minuutilla ja 21,7 sekunnilla. Saksalle voitto miesten viestissä oli ensimmäinen sitten tammikuun 2017.

Kolmeen sakkoon ja yhdeksään varapatruunaan kisansa tuhrinut Norja oli kolmas ennen neljännellä sijallaan yllättänyttä Sloveniaa.

Ranska taipui kilpailussa viidenneksi. Joukkue oli toisena vielä toiseksi viimeisessä ammunnassa. Joukkueen ankkuri Emilien Jacquelin oli kuitenkin jälleen kammottavissa vaikeuksissa makuuammunnassa. Jacquelin ampui lippaalta kaikki ohi. Kolmen varapatruunan turvin ranskalainen pudotti yhden taulun, mutta joutui neljälle sakkokierrokselle.

Pystypaikalta Jacquelin ampui nopeat nollat, minkä turvin hän nosti Ranskaa yhden sijan viidenneksi. Joukkue jäi Saksasta yli kaksi minuuttia.

Jacquelinilla oli suuria vaikeuksia myös vajaat kaksi viikkoa sitten ampumahiihdon MM-kisojen päätösmatkalla yhteislähdössä.

Tuolloin ranskalainen tuli toiselle ampumapaikalle ensimmäisenä, mutta hän ei onnistunut pudottamaan yhtään taulua makuuammunnassa. Jacquelin menetti hudeillaan pelin ja hiihteli kisan loppuun. Viimeisellä hiihtokierroksella hän jäi jopa halaamaan joukkuekaveriaan Fabien Claudea.

Ennen katastrofikisaansa Jacquelin voitti takaa-ajon maailmanmestaruuden ja pikamatkan MM-pronssia.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu lauantaina kello 12 naisten pikamatkalla. Kilpailu näytetään suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lue myös:

Suomen ampumahiihtonaiset jäivät kauas kärjestä – Nastassia Kinnunen pyysi muulta joukkueelta anteeksi

Katso hämmentävä tilanne! Ranskalaismestari ampui yhdeltä paikalta viisi ohilaukausta – luovutti ja halaili joukkuetoveriaan kesken kisan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat