Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Näin suomalaiset suoriutuvat lauantaina EM-halleissa: Neziri välieriin, Salminen loikki ennätyksellään finaaliin ja Kuivisto jäi 0,35 sekuntia finaalipaikasta

Yleisurheilun EM-kisoja voi jännittää suorana Ylen kanavien välityksellä.

yleisurheilu
Nooralotta Neziri Puolan Torunissa.
Nooralotta Neziri selvitti tiensä EM-hallikisojen 60 metrin aitojen huomiseen välierään.Getty Images

Sara Kuivisto kilpaili 800 metrin välierässä iltasessiossa ja sijoittui ajalla 2.03,64 erässään kolmanneksi, kun kaksi parasta ylsi finaaliin. Kuivisto oli välierien 8:nneksi nopein ja jäi finaalista 0,35 sekuntia.

Aitajuoksija Nooralotta Neziri selvitti varmalla juoksulla tiensä EM-hallikisojen 60 metrin aitojen huomiseen välierään. Alkuerän startti ei aivan onnistunut, mutta Neziri oli eränsä toinen ajalla 8,03.

– Alku oli vähän ehkä nihkeä, ei ollut ihan parasta. En halunnut ottaa millään riskillä sitä alkua, tuollainen perusjuoksu ja sillä pääsi jatkoon. Tunsin puolessavälissä juoksua, että mennään välieriin, jos vain pystyssä pysyy, Neziri kommentoi juoksuaan Ylelle.

Nezirin mukaan välierässä lähdetään parantamaan lähtöä.

– Startti vähän tehokkaammaksi. Nyt on hyvin alkuerä pois alta, minulla on ollut pitkä tauko kisoista, kaksi ja puoli viikkoa, niin tämä oli hyvä avaus tähän.

Anni Siirtola hylättiin omasta erästään vilppilähdön vuoksi.

Myös Elmo Lakka varmisti välieräpaikkansa miesten 60 metrin aitajuoksussa. Ilari Manninen karsiutui jatkosta.

Lakka oli alkueränsä toinen ajalla 7,70 ja Manninen eränsä kuudes ajalla 7,90. Mannisen erässä päästiin matkaan vasta kolmannella yrityksellä. Välierä sekä finaali käydään huomenna sunnuntaina.

– Tunsin, että oli hyvä tuntuma kropassa. Pyrin juoksemaan rennosti. Sunnuntaina laitetaan sitten kunnon tykitys päälle, Lakka sanoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kolmiloikka

Senni Salminen ylitti ensi kertaa urallaan hallissa 14 metrin rajan ja loikki EM-hallikisojen sunnuntaiseen kolmiloikan finaaliin. Salminen sai karsintakilpailun toisella kierroksella loikilleen mittaa komeat 14,22 metriä. Karsinnan kolmossijan tuonut tulos on Salmisen ennätys, sillä ulkoradoilla hän pääsi viime vuonna 14,04:ään.

– Hypyssä on vielä monta kohtaa, jota voi parantaa. Jos se onnistuu, finaalissa voi tapahtua mitä vaan. Ihanaa, ettei siellä tarvitse miettiä, koska kaikilla on kuusi hyppyä, Salminen kommentoi tiedotteella.

Senni Salminen of Finland competes in the qualification round of Women's Triple Jump during the first session on Day 2 of European Athletics Indoor Championships at Arena Torun on March 06, 2021 in Torun, Poland.
Senni Salminen hyppäsi huipputuloksen. Getty Images

Lajin SE-nainen Kristiina Mäkelä jäi ensimmäisellään sentin päähän karsintarajasta, mutta tulos 14,09 riitti finaalipaikkaan. Mäkelä oli karsinnan seitsemäs. Finaaliin jatkaa kahdeksan parasta.

– Olin vissiin niin innoissani Kristian Pullin mitalista, että olin ylhäällä vielä aamuneljältä, Mäkelä toteaa.

– Tavoite oli mennä helposti finaaliin. Sunnuntaina on sitten se varsinainen kilpailu.

Seiväshyppy

Seiväshyppääjä Urho Kujanpää karsiutui sunnuntain loppukilpailusta. Kujanpää ylitti karsinnan avauskorkeutensa 535 ensimmäisellään, mutta 550 oli liikaa.

Pari viikkoa sitten SM-hallikisoissa Jyväskylässä Kujanpää onnistui mainiosti ja ylitti 566.

Wilma Murto kilpaili illalla naisten seiväshypyn finaalissa. Mukana oli kymmenen hyppääjää, joten karsintakisaa ei tarvittu. 22-vuotias suomalainen ylitti kauden parhaan tuloksensa 455 toisella yrityksellään ja sijoittui kuudenneksi.

Urho Kujanpää kuvassa
Korkeus 550 oli liikaa Urho Kujanpäälle. Vesa Pöppönen / AOP

Pikajuoksu

Suomen miesten pikajuoksukolmikko jäi 60 metrillä alkueriin. Samuli Samuelsson, Samuel Purola ja Riku Illukka eivät yltäneet Torunissa kauden parhaaseensa.

Samuelsson oli eränsä neljäs ajalla 6,75, Purola eränsä kuudes ajalla 6,77 ja Illukka eränsä viides ajalla 6,79. Samuelssonin nimissä oleva kauden kotimainen kärkitulos on 6,66, Purola oli juossut 6,67 ja Illukka 6,73 tällä kaudella.

– Juoksun loppu oli pehmeä. Vaikea sanoa mistä se johtuu. En usko, että se oli ”aamujuoksun” vika. Olen kuitenkin treenannut paljon aamulla, joten ei tämä shokkina tullut, Samuelsson toteaa Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Purola harmitteli, että alkuerässä terävyyttä puuttui korvien välistä.

– Aamujuoksun piikkiin tämä menee. Jalat olivat hyvin hereillä ja kohtuullinen fiilis, mutta jotenkin oli pään sisällä unessa, Purola toteaa.

Illukan juoksu sujui ilman takkuja.

– Välietappi nämä ovat omalla uralla. Toivottavasti näitä tulee lisää, Illukka sanoo.

Lue myös:

Mitalia rajusti jahdannut Wilma Murto taipui kuudenneksi EM-hallien seiväsfinaalissa

Kuivisto vain 0,35 sekunnin päähän EM-hallien finaalipaikasta – "Ehkä olisin voinut olla vähän rohkeampi"

Katso tallenne illan yleisurheilun EM-hallikisasta – Wilma Murto kuudes seiväsfinaalissa, Sara Kuivisto täpärästi ulos finaalista

"Kova työ, panostus ja tekniikkamuutos" – näin asiantuntija selittää EM-pronssillaan säväyttäneen Kristian Pullin huippuvirettä

21 vuoden kirouksen murtanut Kristian Pulli ymmällään häikäisevästä ennätysparannuksestaan ja EM-pronssista: "Yllätti täysin, että se oli noin hirveä hyppy"

EM-mitali Suomeen yli 21 vuoden tauon jälkeen! Kristian Pulli uskomattomalla hypyllä pronssille hurjatasoisessa loppukilpailussa

Katso tallenne: Kristian Pulli täräytti pituushypyn EM-pronssille

Kristian Pullin huiman SE-hypyn taustalla on iso muutos, jota pituushyppääjä työsti kuukausikaupalla: ”Se oli tuskien taival”

MM-hiihtojen naisten viestijoukkueen yllätyspronssi innoittaa Nooralotta Neziriä EM-kisoissa – "Tavoite kolmen parhaan joukossa"

Sara Kuivisto juoksi EM-hallien välieriin: "Tavoitteena on finaalipaikka ja se on mahdollinen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat