Seppälä ampui nollat, mutta jäi 26:nneksi kaatumisen takia: "Kyllä pitää olla huono tuuri" – neljä suomalaista sunnuntain takaa-ajoon

Ampumahiihdon maailmancupin pikamatkoilla nähtiin hienoja suomalaistuloksia.

ampumahiihto
Tero Seppälä
Tero Seppälä ampui pikakilpailussa puhtaasti.Tomi Hänninen

Tero Seppälä sijoittui 26:nneksi ampumahiihdon miesten maailmancupin pikakilpailussa Tshekin Nove Mestossa. Ilman sakkoja ampunut Seppälä hävisi Nove Mestossa 10 kilometrin matkan voittajalle minuutin ja seitsemän sekuntia.

Nolla-ammunta oli Seppälän ensimmäinen tällä kaudella henkilökohtaisissa kisoissa. Seppälä tunnetaan hyvänä hiihtäjänä. Hänellä olisi ollut mahdollisuus sijoittua jopa 15 parhaan joukkoon, mutta suomalainen kaatui keskimmäisellä hiihtoringillä, mikä toi aikaan lisää parikymmentä sekuntia.

– Kyllä pitää olla huono tuuri, kerrankin kun ammunta menee noin hyvin. Siellä oli jäätikkö, kolahti aika kovasti, kyynärpäätä ja toista jalkaakin kolhaisin, Seppälä kommentoi tiedotteessa.

– Tuntui ensin, etten pääse sieltä ylös. Sen jälkeen meni jalat aivan lukkoon ja hapoille.

Pikakisan voitti Ranskan Simon Desthieux, jolle maailmancup-voitto oli uran ensimmäinen. Toinen oli hänelle kaksi ja puoli sekuntia hävinnyt Ruotsin Sebastian Samuelsson ja kolmas Saksan Arnd Peiffer.

Ilman sakkoja ampunut Tuomas Harjula oli 48:s ja selviytyi Seppälän tavoin sunnuntain takaa-ajoon.

Myös Eder ja Minkkinen takaa-ajoon

Mari Eder vertyi tänään maailmancup-kauden toiseksi parhaaseen suoritukseensa, kun hän ylsi 18:nneksi naisten pikakisassa Tshekissä. Hän hävisi 7,5 kilometrin kilpailussa voittaneelle Norjan Tiril Eckhoffille runsaat 58 sekuntia.

Maailmancupin kokonaiskilpailua selvästi johtava Eckhoff ampui makuulta yhden sakon ja oli ampumapaikan jälkeisissä väliajoissa vasta 22:ntena. Norjalaisen hurja hiihtovauhti ja puhdas pystyammunta takasivat Eckhoffille hänen uransa 22. maailmancup-voiton.

Toinen oli Ukrainan Julia Dzhima reilut yhdeksän sekuntia voittajasta. Kolmanneksi sijoittui Italian Lisa Vittozzi.

Mari Eder
Mari Ederillä on mahdollisuus parannella rutkasti sijoitustaan sunnuntain takaa-ajossa.Tomi Hänninen

Paikan sunnuntaiseen 10 kilometrin takaa-ajoon varmistanut Eder ampui pikakisassa makuulta yhden sakkokierroksen, kun sarjan neljäs laukaus karkasi ohi.

Sprinttikisat ovat olleet Ederille matkoista mieluisimpia, sillä hänen maailmancup-kauden paras sijoituksensa on viime joulukuulta Itävallan Hochfilzenin pikakilpailun 15. tila.

Eder lähtee takaa-ajoladulle reilut 29 sekuntia kymmenentenä olevan Saksan Denise Hermannin jälkeen.

Muista suomalaisista kaksi sakkoa ampunut Suvi Minkkinen oli sijalla 52 jäätyään kärjestä minuutin ja 53 sekuntia. Hän selviytyi Ederin seuraksi takaa-ajokisaan.

Kahdesti ohi laukonut Nastassia Kinnunen oli 65:s ja niin ikään kahden sakon Erika Jänkä 84:s. Heidän kilpailunsa Nove Mestossa päättyivät pikakilpailuun.

Sunnuntaina naisten takaa-ajo alkaa kello 13 ja se näytetään suorana TV2:ssa ja Areenassa. Miesten vuoro on kello 17. Myös miesten takaa-ajo välitetään suorana TV2:ssa ja Areenassa.

Muokattu 6.3.2021 kello 18:45: Lisätty Seppälän kommentit.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomi 16:s ampumahiihtoviestissä – Ranska putosi kärkikamppailusta, kun maailmanmestari Jacquelin oli jälleen hirvittävissä vaikeuksissa

Suomen ampumahiihtonaiset jäivät kauas kärjestä – Nastassia Kinnunen pyysi muulta joukkueelta anteeksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat