Hyppää sisältöön

Joukkuemäen MM-kulta tiukan kilpailun jälkeen Saksalle – Suomi ei selvinnyt toiselle kierrokselle: "Totta kai tuollainen riipaisee"

Saksa nousi voittoon viimeisellä hypyllään, kun Karl Geiger venytti 136 metriin. Voit katsoa kisan ratkaisuhetket uudelleen oheiselta videolta.

Saksan joukkue voitti joukkuemäen MM-kultaa Oberstdorfissa 2021.

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Saksa uusi Seefeldin MM-kultansa voittamalla myös Oberstdorfissa joukkuemäen kilpailun. Saksan joukkueessa hyppäsivät Pius Paschke, Severin Freund, Markus Eisenbichler sekä Karl Geiger, joka ratkaisi voiton hypättyään viimeisenä 136 metriä.

Nelikosta Eisenbichler ja Geiger olivat voittamassa mestaruutta myös kaksi vuotta sitten. Saksa voitti Oberstdorfissa myös sekajoukkuemäen MM-kullan.

Ennen viimeisen hyppyryhmän miehiä Puola johti pisteen erolla, mutta Geiger onnistui Dawid Kubackia paremmin. Kubacki jäi 127,5 metriin, ja vuoden 2017 maailmanmestaruuden vienyt maa putosi pronssille Itävallan taakse.

Saksan ero Itävaltaan oli lopulta 11,1 pistettä ja Puolaan 15,4 pistettä.

Suomi halusi enemmän

Suomen joukkue Niko Kytösaho, Antti Aalto, Arttu Pohjola ja Eetu Nousiainen jäi ensimmäisenä ulos toiselta kierrokselta, ja Suomi oli kisan yhdeksäs. Parhaiten nelikosta onnistui Nousiainen, joka venytti 120,5 metriin.

Suomalaisten parhaaksi suoritukseksi MM-kisoissa jäi Kytösahon 26. sija normaalimäen kilpailussa. Päävalmentaja Janne Väätäinen sanoi, että Suomen joukkue halusi kisoista enemmän.

– Jäi kyllä kauttaaltaan sellainen vähän mitäänsanomaton maku. Totta kai odotettiin enemmän, jos rehellinen olen. Ei nyt kuuta taivaalta tai mitään älytöntä, mutta ennakkoon odotukset olivat vähän korkeammalla, Väätäinen totesi.

Suomen joukkue jäi jälleen ulos toiselta kierrokselta MM-joukkuemäessä, mutta täksi kaudeksi ohjaksiin jälleen tarttunut Väätäinen miettii jo isompaa kuvaa.

– Totta kai tuollainen riipaisee ja pitääkin riipaista, mutta nyt rehellisyyden nimissä mietitään sitä, mitä lähdetään tekemään jatkossa. Meillä oli tammikuun puoliväliin saakka hyvä meno ja nouseva käyrä, mutta sitten tapahtui jotain, mitä ei osata selittää. Sen jälkeen tämä homma on ollut selkeästi vaikeampaa.

– Se kiinnostaa nyt ennen kaikkea, ja kun löydämme ratkaisuja, sitten ne sijoitukset tulevat. Se on ihan selvä homma.

Positiivisena asiana Väätäinen näki Kytösahon ja Pohjolan MM-debyytit.

– Tässä saatiin arvokisaura auki Nikolle ja Artulle, ja se auttaa tulevaisuudessa. Ensi vuonna Pekingiin on jo helpompi lähteä, kun alla on jo yksi arvokisareissu.

Uutista päivitetty klo 21.30: lisätty Väätäisen kommentit.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös: