Hyppää sisältöön

Mitalia rajusti jahdannut Wilma Murto taipui kuudenneksi EM-hallien seiväsfinaalissa

Wilma Murto aloitti vakuuttavasti seiväshypyn EM-hallifinaalin lauantaina Puolassa.

Wilma Murto Kuva: Lehtikuva

Wilma Murto ylitti seiväsfinaalissa ensimmäisillään korkeudet 435 ja 445.

22-vuotias suomalainen ylitti kauden parhaan tuloksensa 455 toisella yrityksellään ja vaihtoi sitten jäykempään seipääseen, jota hän ei ollut koskaan kilpailuissa käyttänyt.

Murto yritti kerran 460:stä ja siirsi kaksi muuta yritystään 465:een. Hypyt eivät onnistuneet, mutta kolmannen yrityksensä Murto jätti 470:een taistellakseen mitalista. Yritys 470:stä oli hyvä, vaikka ylitystä ei tullut.

– Se oli hyvä yritys. Se olisi vain pitänyt saada pikkuisen paremmin jatkumaan. Wilma tiesi, että tuolla seipäällä 470 on mahdollista ylittää, totesi Murron valmentaja Jarno Koivunen.

Koivusen mukaan Murron yritys lähteä mukaan mitalikamppailuun perustui hyvään harjoitustuntumaan.

– Tiedettiin, että juoksu kulkee niin hyvin, että joudutaan jäykempiin seipäisiin kuin aiemmin on käytetty, Koivunen sanoi.

Ei lähdetty taistelemaan sijoista 4.-6

Murto huokui rauhallista itseluottamusta koko kilpailun ajan,

– Olen ylpeä siitä, ettei lähdetty taistelemaan sijoista 4.-6:s, vaan mitalista, Murto kertoi..

– Siinä tuli uudella seipäällä kaksi huonoa hyppyä, mutta viimeiseksi sain tosi hyvän hypyn. Olin luottavainen, koska harjoitukset ovat menneet hyvin. Mietin, että jos saan uudella seipäällä hyvän hypyn, niin tehot riittävät, oli rima sitten 460 tai 470.

– Olen kunnossa, tähtään olympiakisoihin ja tästä on hyvä jatkaa niitä kohti, Murto totesi.

Arvokisasaavutus on Murrolle uran paras aikuisissa. Alle 20-vuotiaiden MM-pronssia hän voitti tuloksella 440 vuonna 2016 ja sijoittui viidenneksi alle 23-vuotiaiden EM-kisassa tuloksella 420 vuonna 2019.

Euroopan mestariksi Puolan Torunissa taivutti Sveitsin Angelica Moser. Hän paransi kahdesti ennätystään ensin 470:een ja sitten 475:een. Moser on aiemmin voittanut nuorten MM- ja EM-kilpailuissa neljä kultamitalia vuosina 2015-2019.

Hopean vei tuloksella 470 Slovenian Tina Sutej ja pronssin tuloksella 465 Britannian Holly Bradshaw.

Lue myös

.
.