Hyppää sisältöön

Nooralotta Neziri jäi neljänneksi 60 metrin EM-finaalissa – vain sadasosa erotti pronssimitalista: "Valehtelisin, jos sanoisin, ettei harmita"

EM-kultaa vei Hollannin Nadine Visser ajalla 7,77.

Nooralotta Neziri Puolan Torunissa.

Nooralotta Neziri juoksi neljänneksi 60 metrin aitojen EM-hallifinaalissa Torunissa, Puolassa. Nezirin aika oli 7,93, ja hän jäi pronssimitalista sadasosan.

Neziri on ollut kuluvana talvena ennätysvauhdissa. Hän on parantanut 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä useaan otteeseen. Nezirin talven parhaat ajat ovat tammi-helmikuun vaihteesta, jolloin hän juoksi kansainvälisissä kilpailuissa kahdesti aikaan 7,91 ja kerran 7,92.

Kisan voitti Hollannin Nadine Visser ajalla 7,77. Hopea ja pronssi menivät brittijuoksijoille. Cynthia Sember oli toinen ajalla 7,89 ja Tiffany Porter ylsi kolmanneksi ajalla 7,92.

Neziri sanoi kisan jälkeen, että luuli hetken jo olleensa kolmen parhaan joukossa.

– Ensifiiliksenä olin varma, että otin mitalin ja meinasin kokeilla hetken sitä fiilistä, mitä se olisi kokea. En nähnyt sitä kasiradan juoksijaa ja tulosta vain odoteltiin. Kun siellä oli toinen nimi, olin vain että eikä. Äkkiseltään katsottuna ehkä hän syöksyi vähän paremmin kuin minä, Neziri tuumi puhelimitse Torunista.

– Eipä siinä kuitenkaan mitään, se oli hyvä juoksu ja tämä on urani paras arvokisasijoitus. En soimaa itseäni mistään, ja pystyin mielestäni parhaaseeni tänään. En voi olla pettynyt, mutta valehtelisin, jos ei pronssin häviäminen sadasosalla harmittaisi.

Nezirin hallikausi on ollut onnistunut, ja myös arvokisoissa hän pääsi lähelle aiemmin juoksemaansa Suomen ennätystä. Seuraavaksi Neziri suuntaa karanteenin jälkeen jälleen harjoitusten pariin, ja kesää ajatellen askelmerkit ovat kohdallaan.

– Kaikkeni annoin ja aika lähellä kauden parasta tasoa oltiin arvokisoissa. Ei tullut mitään sellaista lukkoa, etten olisi pystynyt suorittamaan.

– Nyt tiedetään, että ollaan menty oikeaan suuntaan ja tiedetään, että tätä kannattaa jatkaa. Toivottavasti kesällä saadaan myös uusia lukemia.

Puolan EM-halleista on tullut Suomeen jo yksi mitali, kun Kristian Pulli nappasi pituushypyn pronssia perjantaina.

Kisojen päätöspäivänä sunnuntaina suomalaisista mitalijahdissa on vielä neljä urheilijaa: Lotta Kemppinen 60 metrillä, Ella Junnila korkeushypyssä sekä Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen kolmiloikassa. Kilpailuja voi katsoa suorana TV2:sta ja Areenasta.

Uutista päivitetty kello 18.47: lisätty Nezirin kommentit.

Lue myös:

.
.