Hyppää sisältöön

Katso tallenne: Olli Penttala taiteili lumimyräkän keskeltä kahdeksanneksi Almatyn MM-kumpareilla – "Laitettiin niin sanotusti luu kurkkuun"

Tallenteen voi katsoa jutun pääkuvaa klikkaamalla. Selostus Lauri Kottonen, asiantuntija Pekka Lehtikallio.

Kumpareet
Kumpareet

Suomen Olli Penttala sijoittui kahdeksanneksi kumparelaskun MM-kisojen yksilökumparekilpailussa Kazakstanin Almatyssa. Penttala sai finaalin laskustaan pisteet 77,44. Kuuden laskijan superfinaaliin vaadittiin 80,01 pistettä.

25-vuotias Penttala onnistui hienosti jo karsintakierroksella. Penttala oli toisen karsintakierroksen toiseksi paras. Muut suomalaiset Jimi Salonen, Akseli Ahvenainen ja Jussi Penttala eivät päässeet karsinnoista 18 laskijan finaaliin.

– Vihdoin maailmancup-tasolla sai vedettyä oman suorituksen. Eka karsintalasku jäi vähän kaivelemaan, niin tokalla laitettiin niin sanotusti luu kurkkuun. Hyvältä tuntuu, Penttala sanoi Ski Sport Finlandin Facebookissa.

Superfinaalissa maailmanmestariksi laski kanadalainen Mikael Kingsbury. Kakkoseksi jäi Ranskan Benjamin Cavet ja pronssille Kazakstanin Pavel Kolmakov. Laskijoita piinannut lumisade aiheutti kilpailuun lisähaastetta.

– Tokan karsintalaskun yläosassa ei nähnyt yhtään mitään. Mutta ei se muuten haitannut, oli laitettu niin hyvin havuja rinteeseen, Penttala sanoi.

Kumparelaskun MM-kisat jatkuvat tiistaina parikumparekilpailulla.

– Lähdetään parantamaan tämänpäiväisestä. Jokaista paria vastaan lähdetään hyökkäämään kunnolla ja voittamaan.

Lue myös:

.
.