James Wadelle hattutemppu dartsissa – kolmas UK Open -titteli nosti englantilaisen maailmanlistan neloseksi

37-vuotias Wade on voittanut arvostetun turnauksen nyt kolmella eri vuosikymmenellä, vuosina 2008, 2011 ja 2021. Miehen pankkitili kasvoi 100 000 punnalla (116 000 eurolla).

darts
James Wade, dartsin heittäjä.
James Wade nappasi UK Openin voiton jo kolmannen kerran urallaan.Shane Healey / ProSports / Shutterstock / AOP

James Waden parhaudesta Milton Keynesissä pelatussa turnauksessa ei jäänyt epäilyksiä. Välierässä hän voitti maailman tämän hetken ykköspelaajan ja maailmanmestarin, Walesin Gerwyn Pricen, legein 11-6 ja finaalissa kukistui maanmies Luke Humphries 11-5.

Finaalissa Wade heitti keskiarvolla 102,52 ja rankaisi kokemattomampaa Humphriesia tämän missattua 20 tuplaheittoa.

- Nautin taas dartsista, olen löytänyt itseni uudelleen, Wade sanoi PDC:n haastattelussa finaalin jälkeen. Hänen edellään maailmanrankingissa ovat vain Price, Hollannin Michael van Gerwen ja skotti Peter Wright.

Palkintorahoilla mitaten UK Open on kahdeksanneksi isoin darts-turnaus maailmassa. Kolmeen tämän turnauksen voittoon kolmella eri vuosikymmenellä on aiemmin yltänyt vain Phil Taylor, joka on jo lopettanut mittavan uransa.

Lisa Ashton otti UK Openissa voiton miespelaajasta ensimmäisenä naisena sitten vuoden 2005. Tuolloin onnistujana oli Deta Hedman.

Ashton kaatoi toisella kierroksella Aaron Beeneyn 6-2 ja teki samalla naisten dartsin historiaa heittämällä ensimmäisenä yli sadan pisteen (100,3) keskiarvolla televisioidussa pelissä. Kolmannella kierroksella Ashtonin pudotti kuitenkin Liettuan Darius Labanauskas.

UK Open pelattiin ilman yleisöä. Tunnelmaa nostatti toki taustanauhalta kuuluva tavanomainen kisametakka.

Nettidarts kovassa nousussa

Koronapandemia on iskenut lujasti harrastusdartsiin. Kesällä ja alkusyksyllä pystyttiin Suomessa vielä pelaamaan koronaohjeistuksia noudattaen useimmat kilpailukalenterin kisat, mutta jo viime vuoden lopulla tilanne vaikeutui.

Jo viime keväänä suomalaisetkin dartsin harrastajat löysivät online-pelaamisen, ja web-dartsin suosio on vain kasvanut. Alkanut sulkutila lopettaa myös baareissa pidetyt dartsin viikkokisat laajasti, ja tämä lisännee edelleen nettipelaamista.

Pelaamiseen tarvitaan web-kamera, kohtuullinen nettiyhteys sekä nettipalvelu.

Esimerkiksi WebCamDarts Finlandin facebook-ryhmässä on jo yli 500 jäsentä. Suomen Dartsliiton alainen yhdistys järjestää useita kisoja viikossa.

Lue myös:

Tässä urheilulajissa on kehitelty erityisen toimiva etäkisamalli – dartsissa taulu paukkuu kotona ja lahjomaton nettikamera välittää tuloksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat