Hyppää sisältöön

Huippuvireensä hukannut Sami Välimäki vetäytyy kilpailutauolle: "Nyt on todettava, ettei mies ole kunnossa"

Välimäki keskittyy vajaan kahden kuukauden harjoittelujaksolla fyysisyyteen, jotta jaksaisi paremmin kilpailuissa.

Kuva: Getty Images

Häikäisevän tulokaskauden golfin Euroopan kiertueella pelanneen Sami Välimäen vire on ollut pahasti hukassa vuodenvaihteen jälkeen.

Välimäki otti Euroopan kiertueella viime kaudella yhden osakilpailuvoiton ja sijoittui kahdeksan kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Kiertueen kokonaistuloksissa Välimäki oli 11:s ja hänet valittiin vuoden tulokkaaksi.

Tämän vuoden puolella pelaamissaan neljässä kilpailussa Välimäki on päässyt jatkokierroksille vain kahdesti. Helmikuun lopussa Floridassa pelatussa WGC-sarjan kisassa Välimäki pelasi neljä kierrosta vaisuun tulokseen +9.

Nyt Välimäki, 22, on päättänyt keskittyä harjoitteluun. Hän vetäytyy vajaan kahden kuukauden kilpailutauolle.

– Loppukaudesta ei kerennyt muuta kuin pelaamaan. Seuraavakin kausi tuli nopeasti ja mentiin peli edellä. Nyt on todettava, ettei mies ole kunnossa, Välimäki kertoo Yle Urheilulle.

Hän myöntää, että koronapandemian puhkeamisen jälkeen loppukausi oli äärimmäisen raskas.

– Matkustaminen oli haasteellista. Siinä vedettiin itsensä niin koville kuin pystyy. Pystyin pelaamaan vielä hyviä sijoituksia finaalissa. Kyllä olin aika lopussa, golf-komeetta myöntää.

Välimäki nousi parhaimmillaan maailmanlistan sijalle 69. Nyt sijoitus on tullut hieman alas: tuoreimmalla listalla hän on 84:ntenä.

– Rahkeet riittivät sadan joukkoon. Jos haluan ihan maailman kärkeen ja pysyä kehityksessä mukana, on panostettava myös harjoitteluun, Välimäki toteaa.

Nokialainen kertoo keskittyvänsä harjoittelussa fysiikkaan – eikä pelkästään siksi, että hän saisi mailan päähän lisää vauhtia.

– Fyysistä puolta lähdetään kehittämään, jotta jaksaminen ja fyysinen olemus olisivat paremmassa kunnossa. Pystyisi harjoittelemaan enemmän ja olemaan aina valmiina sunnuntaina, vaikka olisi pitkiä kisarupeamia.

Välimäki ei tiedä, erottaako mikään yksittäinen osa-alue häntä maailman parhaista pelaajista.

– Pallon lyöminen on lähipeliä myöten heillä kokonaisvaltaisesti niin vahvaa. Virheitä tulee pikkuisen vähemmän ja ne ovat pienempiä kuin minulla.

Vaikeasta vaiheesta huolimatta Välimäki katsoo kevättä positiivisin mielin. Hän uskoo harjoittelun purevan.

– Uskon, että tästä tulee hyvä juttu. Kun tulokset paranevat ja jaksan tehdä hommia niiden eteen, varmasti olen nälkäisenä menossa seuraaviin kisoihin.

Lue myös: