Hyppää sisältöön

Jokerien kausi pakettiin – Teemu Pulkkinen tehokkaampi kuin koko helsinkiläisjoukkue yhteensä

Helsingin Jokerien kausi jääkiekon KHL:ssä päättyi tappioon, kun Lokomotiv Jaroslavl kukisti Jokerit maalein 4-1 ja eteni lohkovälieriin voitoin 4-0.

Jokerit lähti varhaiselle kesälomalle. Kuva: Mikko Taipale / Jokerit.

Aleksei Martshenko vei Lokomotivin johtoon avauserässä, kun hän yllätti Jokerien maalivahti Anders Lindbäckin. Pakkovoittoa jahdanneen Jokerien jatkohalut saivat katetta toisessa erässä. Jonathan Pudas tasoitti 1–1:een.

Jokereissa ammattikiekkoilun alkeet oppinut Teemu Pulkkinen takasi Lokomotiville taukojohdon 2–1-maalillaan eivätkä helsinkiläiset saaneet tasoitusta kolmannessa erässä. Lokomotiv sen sijaan rallatteli päätöserässä vielä kaksi lisäosumaa.

Voittomaalin viimeistellyt Pulkkinen teki sarjassa yhteensä neljä maali, kun koko Jokerien joukkue sai kasaan neljässä pelissä vain kolme maalia.

– Jäimme kauaksi parhaastamme. Jos meinaa pärjätä pudotuspeleissä, niin pitää pystyä pelaamaan parasta kiekkoa ja olla terveenä, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

Jokerien vastuuvalmentaja totesi allapäin, että tällä kertaa ei jäänyt paljon lapsille kerrottavaa.

– Lokomotiv puolusti äärimmäisen kurinalaisesti. Maalinteko. Se söi meiltä viimeisetkin energiat. Pasquale oli maalissa erinomainen. Meillä jää paljon mietittävää. Vuosi sitten Jokerit pelasi parasta kiekkoa, silloin voi pärjätä. Nyt oltiin siitä aika kaukana henkisesti, fyysisesti ja pelillisesti, Marjamäki listasi.

Viime kaudella Jokerit kukisti Lokomotivin lohkopuolivälierissä, mutta kausi keskeytettiin ennen välierien alkamista. Jokerit ei ole koskaan KHL-taipaleensa aikana edennyt lohkovälieriä pidemmälle. Helsinkiläisseura aloitti itäliigassa vuonna 2014 ja on edennyt pudotuspeleihin jokaisella kaudellaan.

Jokerit - Lokomotiv 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

09.19 0-1 Marchenko (Kraskovsky, Alexeyev) yv
27.24 1-1 Pudas
31.59 1-2 Pulkkinen (Korshkov) yv
53.19 1-3 Petersson (Korshkov)
55.52 1-4 Tkatshjov (Rafikov,Korshkov)

Maalivahdit
Anders Lindbäck 30 torjuntaa
Edward Pasquale 30 torjuntaa