Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas mitalijahtiin MM-finaaleissa – "Mahtava keskittynyt veto Enniltä"

Slopestylen MM-taistot huipentuvat perjantain finaaleihin Yle Areenassa ja TV2:ssa.

Rene Rinnekangas selvitti tiensä slopestylen MM-finaaliin. Kuva: Getty Images

Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas raivasivat tiensä slopestylen finaaleihin lumilautailun MM-kisoissa Yhdysvaltain Aspenissa. Mikko Rehnbergin tie tyssäsi karsintalaskuihin.

Rukajärven karsintapisteet 89,50 riittivät karsinnan neljännelle sijalle. Karsinnan ykkönen oli Uuden-Seelannin Zoi Sadowski-Synnott (94,50 pistettä).

– Tosi fiiliksissä, että sain ranin päälle ja pääsin jatkoon. Olen tyytyväinen reiliosuuteeni, koska sen kanssa oli haasteita aiempina päivinä. Taso oli matalampi kuin olisi voinut olettaa, mutta yllättävän kovia temppuja silti tehtiin, Rukajärvi kommentoi.

Kisaratoihin tehtiin lumisateen takia viime hetken muutoksia.

– Oli jo useampi treenilasku laskettu, kun tuli ilmoitus, että viimeinen hyppyri jätetään pois kisasta ja lasketaan vain kaksi ensimmäistä hyppyriä. Siinä vaiheessa jouduin itsekin tekemään muutoksia, Rukajärvi kertoi.

Päävalmentaja Antti Koskinen oli tyytyväinen Rukajärven kisavireeseen.

– Tosi mahtava, keskittynyt veto Enniltä. Meni puhtaasti tekemään sen minkä aikoi tehdä. Loistava lopputulos, tästä on hieno jatkaa finaaliin, Koskinen iloitsi tiedotteessa.

Rinnekangas: "Sekoilin ensimmäisen laskun hyppyrissä"

Rene Rinnekangas (86,00 pistettä) ylsi karsintaryhmässään toiselle sijalle. Ryhmän ykköseksi laski norjalainen Marcus Kleveland, joka saavutti pisteet 86,50.

– Erittäin hyvä päivä, vaikka päivään mahtui kaikenlaista. Sekoilin ensimmäisen laskun hyppyrissä, mutta toisessa laskussani sain kaiken osumaan nappiin, Rinnekangas kertasi.

Rehnberg jäi karsintaryhmän 20. sijalle (72,25). Toisessa karsintaryhmässä saksalainen Leon Vockensperger taituroi huippupisteet 92,25.

Slopestylen MM-finaalit perjantaina Yle Areenassa kello 18.25 ja TV2:ssa kello 19.50. MM-kisojen big airin karsinnat lasketaan sunnuntaina ja finaali tiistaina.

Lue myös: