1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Suomalaiset selvittivät tiensä takaa-ajoon Nove Meston pikakisassa – Seppälä kilpakumppaneista: "Ammunnan taso on noussut todella kovaksi"

Lauantaina hiihdettävässä takaa-ajossa nähdään Tero Seppälä, Tuomas Harjula ja Jaakko Ranta.

Tero Seppälä ei ollut tyytyväinen kolmen sakon kisaansa. Kuva: Tomi Hänninen

Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena 40:s ampumahiihdon maailmancupin pikakisassa Nove Mestossa. Lauantaiseen takaa-ajoon pääsivät myös Tuomas Harjula (47:s) ja Jaakko Ranta (53:s). Seppälä ampui kolme sakkoa, Harjula ja Ranta yhden.

– Suksella oli nyt pirteintä menoa täällä Nove Mestossa, mutta ammunnan taso on noussut todella kovaksi MM-kisojen jälkeen. Tuommoinen kolmen sakon kisa, niin sillä ei pärjää täällä maailmancupissa ollenkaan. Niin paljon on nolla-ampujia ja yhden sakon miehiä, että sijoitus painuu kauas, Seppälä summasi tiedotteessa.

– Hyvä kisa siinä mielessä, että pääsin taas takaa-ajoon. Pystyin tekemään sen, mitä tehtävissä on tässä vaiheessa kautta. Pikkuisen alkaa jo painaa, totesi puolestaan Harjula.

Kisan voitti Ranskan Quentin Fillon Maillet. Norjan Tarjei Bö oli toinen, Italian Lukas Hofer kolmas.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Katso tallenne: Kaikki kolme suomalaista lunastivat paikan ampumahiihdon takaa-ajoon pikakisassa

Seppälä ampui nollat, mutta jäi 26:nneksi kaatumisen takia: "Kyllä pitää olla huono tuuri" – neljä suomalaista sunnuntain takaa-ajoon