HPK katkaisi tappioputkensa – Jukurien kapteeni tuskaili rumaa tappiota Sportille: "Meille tehdään maaleja äärimmäisen helposti"

Jääkiekon SM-liigassa voittoihin ylsivät HPK ja Sport.

Jesper Piitulainen on tehnyt tällä kaudella 21 tehopistettä Jukureissa. Kuva: Tomi Hänninen

JYP-puolustaja Mikko Kaltevan uran 700:s liigaottelu oli mollivoittoinen, kun hurrikaanipaidat hävisivät kotikaukalossa HPK:lle maalein 2–5. HPK katkaisi samalla kolmen ottelun tappioputkensa jääkiekon SM-liigassa.

Hämeenlinnalaisten tehomiehenä hääri kaksi maalia kihauttanut puolustaja Elmeri Eronen. Myös Petri Kontiola ja Arto Laatikainen saalistivat kaksi tehopistettä.

– Tämä ilta oli tosi hyvää jatkumoa edellisiin peleihin, vaikka niistä ei voittoja saatu kairattua. Viisikkopeli oli tiivistä. Nämä olivat tärkeät kolme pistettä, Eronen summasi.

Eronen nousi maaliensa ansiosta SM-liigan puolustajien pistepörssissä jaetulle kärkipaikalle yhdessä Lukon Robin Pressin kanssa.

– Onhan se hieno juttu, mutta en minä niitä tilastoja itse ajattele. Tärkeintä on, että joukkue pääsee pudotuspeleihin. Sen eteen tehdään töitä. Se on minun tavoitteeni loppukaudeksi, ei mikään pörssivoitto, Eronen jutteli.

HPK:lla on matkaa pudotuspeleihin seitsemän pistettä, kun joukkueella on pelaamatta 13 ottelua. Kevättä kohti piristyneessä joukkueessa usko omaan tekemiseen on kovalla tasolla.

– Kaikki lähtee siitä, että meidän viisikkopelaamisemme on parantunut. Yksilöt ovat saaneet onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta. Varsinkin puolustuspäässä olemme olleet selvästi alkukautta jämäkämpiä, Eronen tiivisti.

JYPin osalta loppukevään otteluissa tavoite lienee lähinnä sarjan jumbopaikan välttäminen. Eroa pudotuspeliviivaan on jo muhkeat 20 pistettä.

Sport löylytti Jukureita

Vaasan Sport ja Mikkelin Jukurit olivat kovin erilaisessa lähtökohdassa torstain liigaottelussa. Sport pelaa pisteistä ja pudotuspelipaikasta, Jukurit on juuttunut sarjan viimeiselle paikalle. Tämä näkyi torstaisessa kamppailussa, jonka Sport voitti luvuin 6–0.

– Meillä on kuitenkin ammattiylpeys ja halu näyttää oma osaamisemme jokaisessa pelissä, kommentoi Jukureiden kapteeni Jesper Piitulainen.

Sport näytti vahvuutensa jo avauserässä, jonka jälkseen vaasalaiset johtivat jo 3–0.

– Jos tällaisessa kamppailupelissä häviää yksittäiset kaksinkamppailut, voitoista on turha haaveilla, valotti Piitulainen tappion syitä.

Isäntien viidennen maalin jälkeen Sami Rajaniemi korvasi Mika Järvisen maalissa, sillä pari maalia meni luvattoman helposti. Rajaniemi ei saanut aivan minuuttia täyteen tolppien välissä, kun kiekko oli selän takana. Loppulukemat 6–0:aan viimeisteli Olavi Vauhkonen.

– Ei oikein löydy sanoja näiden pelien jälkeen. Puhumme paljon joukkueen kesken, mutta mikään ei siirry kentälle. Meille tehdään maaleja äärimmäisen helposti, paheksui Piitulainen.

Lue myös: