1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Mercedes kärsii heti luotettavuusongelmista, Bottaksen testipäivä pilalle

Valtteri Bottaksen vaihdelaatikko-ongelmat voivat käydä Mercedekselle vielä kalliiksi.

Valtteri Bottas ei päässyt ajamaan yhtään aikakierrosta uudella autollaan. Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas ei saanut kaudelleen formula ykkösissä lentävää lähtöä. Luotettavuudestaan tunnettu Mercedes joutui heti Bahrainin testiviikonlopun ensi hetkillä ongelmiin, kun Bottaksen autoon täytyi vaihtaa toimiva vaihdelaatikko. Bottas ei ole päässyt ajamaan vielä yhtään aikakierrosta.

Harjoitusten ensimmäisten kahden tunnin aikana tallit ovat ajattaneet autojaan noin 30 kierroksen verran. Nopein on ollut McLarenin Daniel Ricciardo ennen Red Bullin Max Verstappenia. Verstappen pyörähti testien alussa, mutta selvisi naarmuttamatta autoaan.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen on ajanut aamun seitsemänneksi nopeimman kierrosajan. Räikköselle on kertynyt ensimmäisten kahden tunnin aikana testikierroksia 26.

Bottaksen vaihdelaatikko-ongelmat voivat käydä Mercedekselle vielä kalliiksi, sillä testipäivien määrä on kutistunut viime vuodesta puoleen. Viime vuoden testeissä Barcelonassa Mercedes kirjautti kuuden testipäivän aikana 903 kierrosta. Se oli 59 kierrosta enemmän kuin seuraavaksi eniten testanneella tallilla.

Bahrainin testit kestävät perjantaina kello 18:aan asti. Muut testipäivät ovat lauantai ja sunnuntai.

Lue myös:

Mercedes esitteli uuden F1-autonsa – "On motivoivaa ja haastavaa olla Lewisin tallikaveri"

Tältä näyttää Kimi Räikkösen tämän kauden ajokki: "Toivottavasti parempaa kuin viime vuonna"