1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. lumilautailu

Upea suoritus! Rene Rinnekankaalle lumilautailun MM-pronssia Aspenista – Rukajärvi jäi niukasti neljänneksi

Lumilautailija Rene Rinnekangas nappasi uransa ensimmäisen MM-mitalin Yhdysvalloissa.

rene rinnekangas
Katso Rinnekankaan laskut kuvaa klikkaamalla.

Rene Rinnekangas, 21, on saavuttanut slopestylen pronssia lumilautailun MM-kisoissa Yhdysvaltain Aspenissa. Suomalainen jäi 82,51 pisteellään hopeamitalista vain 0,02 pistettä.

MM-mitali oli Rinnekankaalle uran ensimmäinen. Hän on saavuttanut aiemmin urallaan nuorten talviolympiapäiviltä slopestylen pronssia vuonna 2016. X Gamesissa Rinnekangas on ottanut hopeaa tammikuussa 2019 ja pronssia viime tammikuussa.

Rinnekangas nappasi mitalin toisen kierroksen laskullaan.

– Päivä meni ihan perkuleen hyvin, täytyy myöntää. Olen erittäin fiiliksissä. Uskomaton päivä! suomalainen hehkutti Yle Urheilulle.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Rinnekangas oli finaalissa kuudentena. Suomalainen sai laskustaan 76,45 pistettä. Pistepottia vähensi se, että Rinnekankaan käsi kävi maassa toisen hypyn jälkeen.

– Jos run olisi mennyt täysin puhtaasti, Renen pisteet olisivat aivan ylivoimaiset, Yle Urheilun asiantuntija Peetu Piiroinen kommentoi Rinnekankaan ensimmäistä laskua tv-lähetyksessä.

Toisella kierroksella Rinnekangas onnistui liki puhtaasti hypyissään.

– Kaiteissa oli pientä hapuilua ja hän joutui hieman taistelemaan, mutta ne menivät silti hyvin. Ensimmäisellä kierroksella reilit olivat todella kovat. Renellä oli hyvin luovat linjat, Piiroinen kommentoi.

Rinnekankaan pronssilasku oli frontside lipslide 270, frontside 270 boardlside, frontside bluntslide 450, switch tupla backside rodeo 900, backside 1620 ja caballerial 1440.

Maailmanmestaruuden voitti Norjan Marcus Kleveland pisteillään 90,66. Hopealle ylsi Kanadan Sebastien Toutant.

Miesten finaalissa laski poikkeuksellisesti 16 urheilijaa, sillä molemmista karsintaeristä jatkoon pääsi kahdeksan laskijaa. Finaalikierroksia oli vain kaksi.

enni rukajärvi pyeongchang
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Rukajärvi sijoittui neljänneksi

Enni Rukajärvi sijoittui neljänneksi naisten slopestylen finaalissa. Suomalainen jäi pronssimitalista vain 0,23 pistettä.

Rukajärvi ei saanut kahdella ensimmäisellä kierroksella täysin onnistunutta laskua.

Ensimmäisellä yrityksellään Rukajärvi horjahti viimeisen hypyn jälkeen ja kävi takamuksellaan. Myös toisella kierroksella suomalaisen alastulo epäonnistui viimeisessä hypyssä.

Rukajärvi sai ensimmäiseltä kierrokselta 51,21 pistettä ja toiselta 55 pistettä.

Viimeisellä laskullaan Rukajärvi onnistui hienosti ja keräsi 77,90 pistettä. Laskunsa suomalainen huipensi cab 1000 -temppuun.

– Olen tosi fiiliksissä, että landasin runin ja varsinkin, että sain tehtyä cab 1000:n runiin. Oli kiva laskea. Tietenkin vähän nelossija on sellainen, että... Pienestä kiinni, mutta olen fiiliksissä, Rukajärvi kommentoi Yle Urheilulle.

Maailmanmestaruuteen nousi Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott. Hänen kaksi ensimmäistä laskuaan epäonnistuivat pahasti ja hän oli finaalissa viimeisenä ennen kolmatta ja viimeistä kierrosta. Sadowski Synnott näytti kuitenkin kylmäpäisyytensä ja vei mestaruuden huimalla 85,95 pisteen potilla.

MM-hopealle ylsi Yhdysvaltain Jamie Anderson 81,10 pisteellä. Pronssille laski Itävallan Tess Coady.

Rukajärven mukaan finaalin taso oli korkea.

– Joka paikassa piti tänään onnistua.

Zoi Sadowski Synnott
Katso video kuvaa klikkaamalla.

MM-kisat jatkuvat sunnuntaina big airin karsinnoilla, jotka lähetetään Yle Areenassa klo 17.50 alkaen. Kisassa mukana on Rukajärven ja Rinnekankaan lisäksi Mikko Rehnberg.

Muokattu 12.3.2021 kello 22.29: Lisätty Rukajärven ja Rinnekankaan kommentit.

Lue myös:

Rene Rinnekangas laski jälleen aivan omilla linjoillaan – näin suomalainen nousi MM-pronssille

MM-pronssimitalisti Rinnekangas oli yhtä hymyä onnistuneen finaalin jälkeen: "Olen erittäin fiiliksissä"

Olympiamitalisti kertoo, mistä Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas saavat etua mielettömään mitalikamppailuun – hehkuttaa nuorta suomalaista: "Muutkin fiilistelevät"

Naisten lumilautailu on kehittynyt käsittämättömällä vauhdilla – Enni Rukajärvi myöntää, että hänellä on vaikeuksia pysyä mukana

Maailman huipun tavoittaneelle suomalaislupaukselle päivä rinteessä on kuin pitkä kitarasoolo ja pahin vastustajakin kaveri, jolle voi heittää "rykää" – Rene Rinnekangas on jenkkitähtien lempiseuraa