SM-liigan vanhin pelaaja otti kantaa "ikärasismikeskusteluun": "Nuoremmilta puuttuu ymmärrys siitä, mitä pitkä ura vaatii"

SM-liigassa on puhuttanut viime päivinä nuorten pelaajien kunnioituksen puute vanhempia pelaajia kohtaan.

Jani Tuppurainen on SM-liigan vanhin pelaaja. Kuva: AOP

Jääkiekon SM-liigassa on viime päivinä noussut esille yllättävä aihe: nuorten pelaajien kuittailu ja kunnioituksen puute vanhempia pelaajia kohtaan.

Aihe nousi esiin, kun TPS:n 18-vuotias puolustaja Eemil Viro totesi C Morella (siirryt toiseen palveluun) "tykkään itse siitä, kun joka päivä tulee hallille treeneihin tai peliin, ja katsoo niitä jätkiä, niin kaikki ovat nuoria. Ei ole sellaista, että jos menee vaikka Tapparan koppiin, niin siellä kaikki ovat varmaan jotain 32-vuotiaita".

Tähän tarttui Twitterissä HIFK:n maalivahti Frans Tuohimaa, jonka mukaan vastaava ilmiö on yleistynyt. Ajat ovat Tuohimaan mukaan hyvin erilaiset kuin ennen.

Radio Puheen jääkiekkokierroksella aihetta kommentoi Jussi Paasin haastattelussa tässä kuussa 41 vuotta täyttävä JYPin Jani Tuppurainen, Liigan vanhin pelaaja. Kyselläänkö häneltä, oletko joku nelikymppinen?

– Nuoret eivät ole päässeet vielä siihen lukuun asti. Mutta onhan se totta, että jotain kuittailuja aina välillä tulee. Minulta löytyy kyllä vastike aika nopeasti tiettyihin tilanteisiin. Enemmän huvittaa sellainen naljailu, Tuppurainen sanoi.

– Ehkä nuoret kuvittelevat itsestään vähän enemmän kuin ovat.

Tuppurainen ei ole kiinnittänyt asiaan huomiota aikaisemmin, joten hän uskoo, että ilmiö on lisääntynyt. Vaikka hän myöntää itsekin huudelleensa kaikenlaista kaukalossa, ei kuitenkaan nuorempana mitään vastaavaa vanhemmille pelaajille.

Vaikuttaa siltä, että vanhempia pelaajia ei kunnioiteta samalla lailla kuin ennen.

– Varmasti kyse on osittain kunnioituksesta. En käyttäisi sellaista sanaa kuin ikärasismi. Nuoremmilta puuttuu ymmärrys siitä, mitä pitkä ura vaatii. Kotikasvatus ja seuran kulttuurikin ovat osaltaan tekijänä, Tuppurainen totesi.

Lue myös: