1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. lumilautailu

Rene Rinnekangas laski jälleen aivan omilla linjoillaan – näin suomalainen nousi MM-pronssille

Rene Rinnekangas piti tyylistään kiinni ja laski slopestylen MM-finaalissa omalla linjallaan.

Rene Rinnekangas
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Rene Rinnekangas näytti jälleen olevansa yksi slopestylekisojen luovimpia laskijoita, kun hän taiteili Aspenin lumilautailun MM-kisoissa pronssille. 21-vuotias suomalaislaskija käytti molemmissa laskuissaan rataa monipuolisesti ja hänen temppunsa olivat jälleen omintakeisia.

Ensimmäisessä laskussaan Rinnekangas onnistui mainiosti kaiteiden laskussa ja ensimmäisessä hypyssään (switch back double rodeo nosegrab), mutta toisen hypyn alastulossa hänen kätensä kosketti maata.

– Reilit olivat todella kovat. Hänellä on luovat linjat, ei niiden laskeminen ole helppoa, sillä reilit ovat lähellä toisiaan. Hän joutui vetämään vähän siksakkia poikittain. Bäkki16:n alastulossa oli pieni käsikosketus. Jos se olisi mennyt puhtaasti, niin hän olisi mennyt kirkkaasti kärkeen, Yle Urheilun asiantuntija Peetu Piiroinen hehkutti.

Tuomarit halusivat puhtaita laskuja ja rokottivat suomalaislaskijaa käsikosketuksesta. Pisteet jäivät Piiroisen mielestä yllättävänkin alhaisiksi ja Rinnekangas oli ensimmäisen laskunsa jälkeen kuudentena.

Toisella laskullaan Rinnekangas onnistui paremmin, sillä hän laski sekä kaiteet että hypyt hyvin.

– Se oli kliini rani, vaikka reileissä oli pientä hapuilua. Hän joutui vähän taistelemaan, mutta muuten meni hyvin, Piiroinen sanoi.

Rinnekangas sai toisella yrityksellään kaikki hyppynsä hyvin alas. Toisen hyppynsä (switch back double rodeo) hän tuli tällä kertaa puhtaasti ja viimeinen hyppy (cab double 1440 tailgrab) oli yksi päivän isoimpia. Se takasi suomalaislaskijalle MM-pronssia.

Piiroinen myönsi, että Rinnekankaan laskun aikana hänenkin sykkeensä nousi.

– Oli kovaa laskemista Reneltä, Piiroinen totesi ja sanoi Rinnekankaan tehneen juuri sen, mitä häneltä kakkoskierroksella vaadittiinkin.

– Hän pystyi parantamaan laskuaan ja otti pikkuvirheet pois. Pidin Reneä etukäteen mitalisuosikkina ja sen mitalin hän onnistuikin sieltä ottamaan.

Lue myös:

Upea suoritus! Rene Rinnekankaalle lumilautailun MM-pronssia Aspenista – Rukajärvi jäi niukasti neljänneksi

Katso tallenne: Eckhoff voitti pikakisan, suomalaiset kaukana kärjestä

Katso tallenne: Rene Rinnekankaalle uran ensimmäinen MM-mitali

Naisten lumilautailu on kehittynyt käsittämättömällä vauhdilla – Enni Rukajärvi myöntää, että hänellä on vaikeuksia pysyä mukana

Rene Rinnekangas ylsi pronssille X Gamesin slopestylessä käsi teipattuna: "Hemmetin hyvä fiilis"