1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. salibandy

Indiansin pakkovoitto kääntyi dramaattiseksi tappioksi – Oilers nousi kolmella alivoimamaalilla tasoihin ja eteni välieriin jatkoaikavoitolla

Oilers kaatoi Indiansin 7–6 Santeri Lindforsin jatkoaikamaalilla. Joukkue oli kolme maalia tappiolla vain kahdeksan minuuttia ennen pelin loppua.

Oilers pääsi tuulettamaan välieräpaikkaa. Kuva: Salibandy.fi

Oilers varmisti perjantai-iltana ensimmäisenä joukkueena salibandyn miesten F-liigan välieräpaikan, kun se kukisti jatkoajan päätteeksi Westend Indiansin maalein 7–6 ja vei ottelusarjan voitoin 4–1.

Pakkovoittoa hakenut Indians johti Espoon paikallispeliä toisessa erässä 3–1. Kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua Indians eteni jo 6–3-johtoon, minkä jälkeen Oilers otti kaksi peräkkäistä jäähyä. Ne tarjosivat Indiansille paikan naulata voitto, mutta toisin kävi.

Oilers iski molemmista alivoimista maalit, kun ensin osui Justus Kainulainen ja sitten Jesperi Lindfors. Hyvä kiri näytti hyytyvän, kun Oilers Santeri Lindfors sai jäähyn vain 26 sekuntia ennen ottelun loppua joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

Dramaattinen ottelu kuitenkin huipentui, kun Oilers riisti pallon keskialueella ja pelasi sen kahdella poikkisyötöllä Markus Markkolalle, joka tasoitti pelin alivoimalla ajassa 59.53.

Jatkoajalla jäähyltä päässyt Lindfors ryöväsi pallon Indiansin Eetu Nykäseltä, karkasi läpiajoon ja harhautti ratkaisupallon rystyltä verkkoon ohi Juuso Jokisalon.

Muissa puolivälieräpareissa Classic–LASB, TPS–SPV ja Nokian KrP–Happee viidennet ottelut pelataan lauantaina. Classic, TPS ja Happee johtavat ottelusarjoja 3–1.

Lue myös:

Naisten salibandyn F-liigan kausi huipentuu – tässä ovat pudotuspelien otteluparit