1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Patrik Laineen penkityskohussa uusi käänne – päävalmentaja kiistää penkityksen ja kertoo syyt ratkaisulle

Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella kiistää penkittäneensä Patrik Laineen.

Laine onnistui maalinteossa pitkästä aikaa, mutta joutui seuraamaan ottelun tärkeimmät minuutit penkiltä. Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella aiheutti perjantaiaamuna Suomen aikaa jälleen kohun Pohjois-Amerikassa, kun hän penkitti Patrik Laineen kolmannessa erässä ottelussa Florida Panthersia vastaan.

Laine katkaisi kamppailussa peräti seitsemän pelin pisteettömän putkensa, kun hän onnistui viemään joukkueensa 3–1-johtoon ylivoimalla. Osuman jälkeen Laine pelasi vielä kaksi vaihtoa kolmannen erän alkupuoliskolla, mutta tämän jälkeen suomalainen joutui seuraamaan ottelun loppuun vaihtopenkiltä. Panthers voitti ottelun lopulta jatkoajalla lukemin 5–4.

Patrik Laineen penkitys herätti Pohjois-Amerikassa paljon keskustelua ja Tortorella joutui vastaamaan perjantaina harjoitusten jälkeen toimittajien kysymyksiin Laineen tilanteesta.

– Teen päätökset pelaajien jää-ajoista ja siitä, milloin laitan heidät jäälle. Onko se silloin penkitys? Ei, en penkittänyt ketään eilisiltana, Tortorella sanoi toimittajille NHL:n nettisivun mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– Päätin ainoastaan peluuttaa muita pelaajia kolmannen erän loppuhetkillä eri tilanteissa niin, että tunsin oloni turvalliseksi sillä kyseisellä hetkellä. Nämä ovat päätöksiä, joita minun on tehtävä, Tortorella lisäsi.

Maalin jälkeen Laineen kaksi seuraavaa vaihtoa eivät olleet täydelliset, sillä Florida onnistui kummankin vaihdon aikana maalinteossa ja Columbuksen johto hupeni 4–3:een.

– Yhdessä tilanteessa kiekko pomppi, enkä saanut sitä haltuuni ja vastustaja iski siitä. Luulin pelanneeni hyvin, mutta nähtävästi olin väärässä, Laine kommentoi penkitystään pelin jälkeen.

Penkitys ei ollut Laineelle ensimmäinen Columbuksessa, sillä aiemmin helmikuussa suomalaistähti joutui seuraamaan Carolina Hurricanes-ottelua sivusta, kun hän puhui epäkunnioittavasti Columbuksen valmennusryhmän jäsenelle.

– Te luulette, että en halua peluuttaa Pattyä? Tarkoitan: haluan peluuttaa häntä, mutta minun on silti tehtävä päätöksiä sen mukaan, miten kukin pelaaja on pelannut sillä kyseisellä hetkellä.

– Täällä ei ole vapaalippuja sen perusteella, että on "ykköspyssy". En näe sitä sillä tavalla. Katson, mitä tapahtuu pelissä kyseisellä hetkellä ja toimin sen perusteella.

Tortorella selitti Patrik Laineen penkityskohua perjantaina joukkueen harjoitusten jälkeen. Kuva: Getty Images

– Teenkö virheitä? Ehdottomasti. Mutta aion taatusti toimia uskallukseni mukaan sen perusteella, mikä on mielestäni paras ratkaisu kyseisellä hetkellä seuran kannalta.

Tortorella pyöritteli asiaa samoilla sanoilla monia kertoja, eikä päävalmentajan viesti jäänyt epäselväksi.

– Tiedän, että kaikki draama alkaa penkityksestä. En ymmärrä sitä. Kyse on vain päätöksestäni siltä osin, että kenen koen antavan meille parhaat mahdollisuudet kyseisillä minuuteilla, Tortorella päätti.

Lue myös:

Kommentti: Patrik Laineen erikoinen penkitys herättää kysymyksen Jarmo Kekäläisen johtaman seuran kulttuurista – voiko nuoria tähtiä kohdella näin?

Patrik Laine osui pitkästä aikaa, mutta päävalmentaja penkitti pelin lopussa – "Luulin pelanneeni hyvin"

Mikko Rantasen ranne viuhui tulisesti – suomalaistähti päätti ottelun upealla eleellä