1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Thomas Tuchelin puolustusopit toimivat Chelseassa – voitto jäi silti haaveeksi Leedsiä vastaan

Leeds ja Chelsea tasasivat pisteet jalkapallon Englannin Valioliigassa.

Leedsin Raphinha lähenteli Chelsean maalia, mutta Edouard Mendy piti pintansa. Kuva: Getty Images

Sarjanousija Leedsin peleissä on tällä kaudella jalkapallon Englannin Valioliigassa sattunut ja tapahtunut, mutta lauantaina Chelsea hyydytti vauhdikkaasta pelitavastaan tunnetun Leedsin maalittomaan tasapeliin. Leeds oli edellisen kerran pelannut tasapelin 22. marraskuuta Arsenalia vastaan. Kahden pistejaon väliin mahtui peräti 18 liigapeliä.

Puolustuspelinsä saksalaisvalmentaja Thomas Tuchelin johdolla tilkinneelle Chelsealle vastustajan nollaamisesta on tullut tapa. Chelsea ei ole päästänyt maaliakaan edellisissä viidessä ottelussaan. Lauantaina Chelsean maalivahti Edouard Mendyn ei tarvinnut rehkiä nollapeliputkensa jatkamiseksi. Mendylle merkittiin ottelussa neljä torjuntaa.

Tuchel on valmentanut Chelseaa nyt 12:ssa ottelussa, joista joukkue ei ole hävinnyt yhtäkään. Maaleja on mennyt omiin vain kaksi.

Leedsin maalilla Illan Meslierin kauden yhdeksäs nollapeli vaati kahdeksan torjuntaa. Leeds sai ottelun aikana huonoja uutisia, sillä ykköshyökkääjä Patrick Bamford joutui jättämään kentän ensimmäisellä jaksolla lonkkaansa pidellen.

Chelsea jatkaa sarjassa neljäntenä. Leedsin sijoitus on 11:s.

Valioliigassa pelataan lauantaina vielä ottelut Crystal Palace-West Bromwich, Everton-Burnley ja Fulham-Manchester City.

Lue myös:

Teemu Pukki valittiin Englannissa kuukauden pelaajaksi

Kamaran Rangers teki vierasmaalin, jatkopaikka Eurooppa-liigassa ratkeaa ensi viikolla