Hyppää sisältöön

Jääpallovaltikka pysyy edelleen tukevasti Porvoon Akilleksella – Veiterälle kuudes perättäinen finaalitappio

Kolmannen sukupolven jääpallolupaus Akseli Laakkonen takoi tärkeät maalit joukkueelleen, kun Akilles kaatoi finaalissa Veiterän 3-1 (3-1).

Akilles juhlii taas jääpallon Suomen mestaruutta
Akilles juhlii taas jääpallon Suomen mestaruutta

Akilles juhlii lauantaina seurahistorinsa neljättä miesten jääpallon Suomen mestaruuttaan. Kuuden SM-kullan Veiterä antoi kovan vastuksen mutta ponneton maalijyvä tahmealla jäällä vesitti haastajan unelman.

Tasaisesti alkaneessa loppuottelussa Veiterä-kapteeni Eetu Peuhkuri vei joukkueensa lupaavasti johtoon iskettyään numerot 1–0:aan 18. minuutilla. Lappeenrantalaisten iloa ei kuitenkaan kestänyt kauan.

Jääpallolegenda Sami Laakkosen 19-vuotias Akseli-poika otti isoa roolia tukalassa tilantessa ja tasoitti ottelun vain pari minuuttia myöhemmin vapaalyönnin jälkitilanteesta ohjauksella. Luisteluvoimainen Rasmus Kettunen livahti heti perään täyteen vauhtiin ja Akilleksen kapteeni niittasi läpiajosta isännät 2–1-johtoon 24. minuutilla.

Ennen taukoa poikien maajoukkueen ykköstykki Akseli Laakkonen onnistui toisen kerran ja iski lyöntilaukauksella Akillekselle kahden maalin johdon. 3–1-osuma merkittiin myöhemmin Andreas Flickille, jonka mailasta pallo muutti vähän suuntaa.

Akilleksen Akseli Laakkonen (vas.) laukoo joukkueelleen 3-1-maalin finaalissa. Kuva: Lehtikuva

– Aloitimme hyvin, mutta sitten herpaannuimme hieman ja vastustaja pääsi tekemään siihen kolme maalia. Vesisäde sotki kyllä koko pelin, eikä se sitten ollut enää jääpalloa, Veiterän maaliseppo Peuhkuri manasi olosuhteita puoliajalla.

Maalittomalla toisella puoliajalla Akilleksen vahva puolustus nousi avainasemaan, kun Veiterä otti palloa enemmän haltuunsa. Huolimatta Veiterän rajusta takaa-ajoyrityksestä sille jäi lopulta luu kouraan, kun maaliverkko ei heilunut edes muutamasta hyvästä tekopaikasta.

Jari Hyttisen suojatit ovat voittaneet kolme kertaa putkeen Suomen cupin ja nyt kahdesti peräkkäin myös jääpallon mestaruuden. Akilles hävisi kauden aikana vain kerran - tämän illan vastustajalle.

Porvoon Akilleksen pelaajat juhlivat mestaruuspokaalin kanssa jääpallon Bandyliigan voittoa 2021 Kuva: Lehtikuva

Veiterä on kausien 2017 ja 2018 jääpallomestari ja ollut kolmena viime vuonna bandyfinaalin häviävänä osapuolena. Kun mukaan lasketaan viimeaikaiset tappiot Suomen cupissa, niin Lappeenrannan ylpeydellä on nyt kuusi perättäistä finaalitappiota.

Perjantaina pelatussa pronssiottelussa porilainen Narukerä katkaisi JPS:n orastavan mitaliputken ja venyi 4–3 (1-2)-voittoon. Narukerälle SM-mitali oli ensimmäinen sitten vuoden 2013, joillon se juhli hopeaa. Jyväskyläläiset olivat viime vuonnna pronssilla ja sitä edelliskaudella mestareita.

Lue myös