Hyppää sisältöön

Akilles kirjoitti korona-ajan suomalaista urheiluhistoriaa – kolmas kotifinaali ilman katsojia: "Olemme menettäneet hemmetisti rahaa"

Lauantaina toisen perättäisen jääpallon Bandy-mestaruutensa valloittanut Akilles on ensimmäinen korona-aikakauden tuplamestari Suomessa.

Porvoon Akilleksen pelaajat (vas-oik.) Denis Sadakov, Juuso Johansson, Rolf Larsson, Andreas Flinck ja Joakim Nordström juhlivat Bandyliigan mestaruutta. Kuva: Lehtikuva

Porvoon Akilleksen mestarivalmentaja Jari Hyttinen myönsi, ettei uskonut joukkueensa voittavan pariin viime kauteen kahdesti mestaruuden, kahdesti Suomen cupin ja kahdesti runkosarjan. Lauantaina tasavallan kiistatta toiseksi paras joukkue, Veiterä taipui finaalissa maalein 1–3 (1-3).

Ottelun alkupuolella alkanut vesisade sotki koko lailla jääpallofinaalin ja latisti sen pelillisen tason.

– Pelkkää taisteluahan tämä oli. Vain lyhyitä pätkiä kummankin jakson alussa pystyimme pelaamaan jääpalloa. Tämä kuuluu valitettavasti lajiimme niin kauan, kun meillä ei ole halleja. Hienoja kuvioita ei pystynyt kentällä tekemään. Hiekkapaperia jää oli, ei se paljon liukunut, Akilleksen valmentaja Hyttinen kuvasi.

Eriskummalliseksi ja harmittavaksi porvoolaisten menestysputken tekee vain se, että Akilles pelasi korona-aikana jo kolmannen loppuottelunsa - ja taas kerran ilman fanaattista porvoolaisyleisöä.

– Viime vuoden loppuottelun jälkeen ei olisi voinut millään uskoa, että vedettään finaali edelleen vuoden jälkeen vieläkin ilman yleisöä. Rehellisesti sanoen se ei ole silti vaikuttanut paljoakaan meidän päivittäiseen tekemiseen. Olemme säilyneet kokonaan ilman koronaa ja sen karanteenia tärkeisiin aikoihin, iloitsee Hyttinen.

– Ainoa mikä harmittaa paljon seuran puolesta on se, että meillä on ollut korona-aikana kolme kotifinaalia (kaksi SM-finaalia ja Suomen cupin loppuottelu) ja olemme menettäneet hemmetisti rahaa sen takia.

Iso taloudellinen lovi

Jääpalloliiton ja Porvoon Akilleksen puheenjohtaja Jari Kettunen selvitti, millaisista tappiosta seuran tapauksessa puhutaan.

– Akillekselle tappiot ovat isot, kun yleisö ei ole nyt päässyt paikalle finaaleihin. Porvoossa on aina paljon yleisöä paikalla. Voisi ajatella, että pelkästään katsomotuotoissa menetykset ovat yhtä finaalia kohden 50 000 euroa, jos ajatellaan, että täällä olisi se oletettu 3000-4000 katsojaa. Luonnollisesti saamatta jäävät lisäksi oheismyynti.

– Kyseessä on iso taloudellinen lovi. Olemme laskeneet, että selviämme lähes nollatuloksella tästä. Mitään puskuria emme pysty tietysti rakentamaan tulevaisuuteen, toteaa Kettunen.

Jääpallolle sopivia halleja ei vielä ole, mutta puheenjohtaja Kettunen uskoo, että viiden vuoden sisällä ainakin Helsingistä löytyy sellainen, toivottavasti myös Lappeenrannasta - ja ehkä jopa Porvoosta.

Lue myös