1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. salibandy

Viime hetken maali siivitti TPS:n jatkoon – kolme F-liigan välieräjoukkuetta selvillä, pelit jatkuvat vain yhdessä sarjassa

Nokian KrP voitti Happeen jatkoaikatrillerissä ja venytti sarjan ainakin kuudenteen otteluun.

TPS pääsi juhlimaan välieräpaikkaa viime hetken maalilla. Kuva: Anssi Koskinen / Salibandyliitto

Salibandyn miesten pääsarjan, F-liigan, kolme välieräjoukkuetta on nyt selvillä. Jo perjantaina välieriin selviytynyt Oilers sai lauantaina seuraa Classicista ja TPS:stä.

Hallitseva mestari Classic otti neljännen kiinnityksen, kun se kaatoi kotonaan LASBin 4–3. Ratkaisumaalin iski kolmannen erän alussa Janne Lamminen.

Vieläkin tiukemmalle ratkaisu venyi TPS:n ja SPV:n ottelussa. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 43 sekuntia, kun Tino Salminen laukoi turkulaisten voittomaalin.

Nokian KrP sen sijaan onnistui venyttämään puolivälieräsarjaa Happeeta vastaan ainakin kuudenteen peliin. Kotijoukkue johti ottelua kolmannen erän lopussa, mutta sarjaa johtava Happee nousi Jami Mannisen kahdella maalilla tasoihin.

Henri Johansson pelasti kuitenkin nokialaiset jatkoajalla. Loppulukemien 6–5 myötä nokialaiset kavensivat ottelusarjan tilanteeksi 2–3. Sarja on seuraavan kerran katkolla Happeelle maanantaina.

Lue myös:

Indiansin pakkovoitto kääntyi dramaattiseksi tappioksi – Oilers nousi kolmella alivoimamaalilla tasoihin ja eteni välieriin jatkoaikavoitolla

Salibandyliitto aloittaa yt-neuvottelut: "Tilanne on aivan poikkeuksellinen, seurat ja liitto ovat lujilla"