1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Aleksander Barkov otti joukkueensa reppuselkään – ketjukaveri hehkutti suomalaiskipparia: "Yksi parhaista"

Florida Panthersin suomalaiskapteeni nousi NHL:n pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon.

Barkov viimeisteli pisteet 2+1 Chicago Blackhawksia vastaan. Kuva: Getty Images

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov johdatti joukkueensa 4–2-voittoon Chicago Blackhawksista yön NHL-kierroksella.

Barkov nousi ottelun kirkkaaksi ykköstähdeksi ja viimeisteli kaksi maalia suomalaisvahti Kevin Lankisen selän taakse. Maalien lisäksi Barkov sai syöttöpisteen Panthersin toiseen maaliin.

Suomalaiskippari kellotti ottelussa hyökkääjälle huiman jääajan, sillä Barkov viihtyi jäällä kaikkiaan yli 25 minuuttia.

Panthersin 1–1-tasoitusmaali toisessa erässä oli tuttua barkovia. Suomalaistähti riisti kiekon ensin hyökkäysalueella, syötti Anthony Duclairille ja rynni itse maalipaikkaan. Duclair palautti kiekon ja Barkov pääsi yrittämään kahdesti.

Lankinen torjui ensimmäisen, mutta toinen yritys oli huippukauden pelanneelle vahdille liikaa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

Panthers siirtyi neljää minuuttia myöhemmin johtoon, kun Barkov sai kakkossyötön Carter Verhaeghen maaliin. Barkov kruunasi huippuiltansa viimeistelemällä kauden yhdennentoista maalinsa päätöserässä, kun Duclair löysi jälleen huippupaikkaan hiipineen suomalaisen.

– Hän on eliittiä. Barkov on yksi parhaista kahden suunnan hyökkääjistä, jonka kanssa olen pelannut. Olen hyvin iloinen, että pelaan hänen kanssaan, Duclair hehkutti ottelun jälkeen.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

Barkov nousi tehoilla 2+1 NHL:n pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon yhdeksänneksi. Hän on tehnyt 27 ottelussa pisteet 11+20=31. Myös suomalaisen tehotilasto on kymmenen pykälää plussan puolella.

Panthers nousi voitolla Keskisessä divisioonassa tasapisteisiin ottelun vähemmän pelanneen kärkijoukkue Tampa Bay Lightningin kanssa.

Kuokkanen ja Haula osuivat

Keskisessä divisioonassa mielenkiintoa herätti niin ikäänColumbus Blue Jacketsin ja Dallas Starsin kohtaaminen, kun Columbus katkaisi tappioputkensa 4–3-jatkoaikavoitolla.

Edellisessä ottelussa penkitetty Patrik Laine sai tällä kertaa vastuuta lähes 19 minuuttia. Suomalainen laukoi kerran maalia kohti, mutta jäi ilman tehopisteitä. Laineella on ollut viime aikoina tehojen puolesta vaisua tekemistä, sillä suomalaistähti viimeisteli perjantaiaamun penkitysottelussa tehot 1+1, mutta hän ehti pelata tätä ennen peräti seitsemän ottelua ilman tehopisteitä.

Kierroksen muissa otteluissa Janne Kuokkanen onnistui viemään New Jersey Devilsin 2–1-johtoon, vaikkakin joukkue taipui lopulta New York Islandersille maalein 3–2. Myös Nashville Predatorsin Erik Haulan 3–4-kavennus jäi laihaksi lohduksi, kun Nashville taipui Tampa Baylle selvästi maalein 3–6.

Suomalaisten tehotilastot löytyvät täältä.

Lue myös:

Kommentti: Mikko Lehtonen saa Columbuksessa kaipaamansa mahdollisuuden

Patrik Laineen penkityskohussa uusi käänne – päävalmentaja kiistää penkityksen ja kertoo syyt ratkaisulle

Mikko Rantasen ranne viuhui tulisesti – suomalaistähti päätti ottelun upealla eleellä