1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Heidi Weng hiihti päätöskilpailussa voittoon – Krista Pärmäkosken loppukiri ei riittänyt huippusijoille

Heidi Wengin isku viimeiseen nousuun riitti hiihdon maailmancupin päätöskilpailun voittoon.

Heidi Weng
Norjan Heidi Weng oli ykkönen, kun hiihdon naisten maailmancup päättyi Sveitsin Engadinin laaksossa kisattuun 30 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuun.

Heidi Weng on voittanut hiihdon maailmancupin 30 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailun Sveitsin Engadinissa. Maailmancup-kauden päätöskilpailussa toinen oli Ebba Andersson (+4,5) ja kolmas Julia Stupak (+33,7). Kärkiryhmässä niin ikään hiihtänyt maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Jessie Diggins jäi neljänneksi.

Nousujohteisen kilpailun hiihtänyt Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena 17:s (+2.08). Minuutin ja 18 sekuntia kärjen takaa lähtenyt Pärmäkoski hiihti kilpailun alussa toisessa pääryhmässä, mutta lähti pitämään vauhtia puolimatkan jälkeen.

Pärmäkoski ja Laura Mononen (19:s) saavuttivat neljän kärkinaisen takana hiihtäneen pääryhmän noin 10 kilometriä ennen maalia.

Pärmäkoski ja Mononen taistelivat viidennestä sijasta reilun 20 hiihtäjän ryhmässä, mutta taipuivat lopulta viimeisillä kilometreillä. Johanna Matintalo oli 51:s (+8.03). Vilma Nissinen keskeytti kilpailun.

Voittotaistelusta muodostui neljän kauppa, kun Stupak, Weng, Andersson ja Diggins hiihtivät jo kilpailun alusta saakka samassa porukassa. Myös Saksan Laura Gimmler oli aluksi porukan mukana, mutta hän tippui jo alkumatkasta kärjen taakse pääryhmään.

Neljän kärkinaisen voittokamppailun ratkaisu nähtiin viimeisessä ylämässä noin kaksi kilometriä ennen maalia, kun Weng loikki irti porukasta. Andersson yritti vastata norjalaisen iskuun, mutta norjalainen pystyi hiihtämään kauden ensimmäiseen osakilpailuvoittoonsa.

Jessie Diggins voitti maailmancupin kokonaiskilpailun 268 pisteen erolla Stupakiin. Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena 12:s. Kokonaiskilpailun tulokset eivät ole kuitenkaan vertailukelpoisia aiempiin vuosiin, sillä moni maa jätti maailmancupin osakilpailuja väliin koronavirustilanteen takia.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Juttua muokattu 14.3.2021 klo 11.56: lisätty juttuun viimeinen kappale maailmancupin kokonaiskilpailun tuloksista.

Lue myös:

Suomalaisnaisilla vaikeaa perinteisen kympillä – Venäjän Julia Stupak karkasi voittoon

Perinteisen yhteislähtökisasta tuli Aleksandr Bolshunovin näytös – Iivo Niskanen seitsemäs

Johaug jättää viikonlopun maailmancupin kisat väliin – Jauhojärvi: Ymmärrettävä päätös