Hyppää sisältöön

Krüger vahvin loppusuoralla 50 kilometrin takaa-ajossa – suomalaiset kaukana kärjestä

Iivo Niskanen oli paras suomalainen Engadinin takaa-ajossa, mutta jäi voittajasta puolitoista minuuttia.

Simen Hegstad Krüger

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Norjan Simen Hegstad Krüger ylsi voittoon maastohiihdon maailmancupin päättäneessä 50 kilometrin takaa-ajokilpailussa Sveitsin Engadinissa. Kruger löi vapaalla hiihtotavalla käydyn kisan loppusuoralla maanmiehensä Hans Christer Holundin ja Ruotsin Jens Burmanin.

Matkan varrella oli vain kaksi väliaikapaikkaa, joista ensimmäiseen 15 kilometrin kohdalle tultiin yli 50 hiihtäjän pääjoukon voimin. Ensimmäisenä irtiottoa yritti Venäjän Alexei Tservotkin, mutta pääjoukko ajoi hänet kiinni pian 40 kilometrin väliaikapaikan jälkeen.

Viimeisille kilometreille tultiin vielä isommassa letkassa, mutta viimeisessä nousussa eroja alkoi tulla. Esimerkiksi myskyn silmässä kuluneen viikon MM-kisojen tapahtumien vuoksi olleet Johannes Hösflot Kläbo ja Aleksandr Bolshunov hyytyivät nousussa.

Suomalaiset jäivät kauas kärkisijoilta. Iivo Niskanen oli 22:s ja jäi kärjestä minuutin ja 34 sekuntia. Perttu Hyvärinen tuli maaliin pian Niskasen perässä sijalla 24. Ristomatti Hakola 36:s ja jäi kärjestä kolme ja puoli minuuttia. Lauri Lepistö tuli maaliin peräti 14 minuuttia ja 45 sekuntia voittajan jälkeen ja oli 71:s.

Bolshunov oli varmistanut maailmancupin voiton jo aikaisemmin.

Lue myös:

Heidi Weng hiihti päätöskilpailussa voittoon – Krista Pärmäkosken loppukiri ei riittänyt huippusijoille

Kläbon karmaiseva viikko sai jatkoa – "Tänä aamuna olisin toivonut, etten olisi täällä"

Brittihiihtäjä koki jälleen kovia – tarjosi uransa lopettaneen kollegan sukselle “viimeisen huviretken”

Sääntöjen vastainen rata imi hiihtäjistä mehut, mutta järjestys ei järkkynyt – Jauhojärvi arvioi Niskasen hiihtäneen tasollaan: "Palkintopalli ollut koko ajan kinthaalla"

Toimittajan varpaillaan pitänyt Iivo Niskanen hämmästeli Bolshunovin irtiottoa – "Oli kyllä aika käsittämättömän kova isku"