1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Krista Pärmäkosken kauteen mahtui katastrofeja ja yksi huippuonnistuminen – olympiavuoteen hän aikoo palata vahvempana: "Olen siellä elämäni kunnossa"

Krista Pärmäkoski sai maailmancupin päätöskisaan nousujohteisen hiihdon.

Krista Pärmäkosken kausi jatkuu vielä muutamalla kotimaan kisalla. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen

Krista Pärmäkosken maailmancupkausi alkoi katastrofaalisesti, kun Suomen naisten ykköstykki jäi kahdessa Rukan maailmancupin kisassa ilman pisteitä. Sunnuntaina Pärmäkoski päätti maailmancupkauden nousujohteiseen suoritukseen, kun hän sijoittui Engadinin laaksossa hiihdetyssä 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa 17:nneksi.

– Eilinen oli aika haasteellinen ja tänään pääsi takamatkalta liikkeelle, Pärmäkoski totesi kisan jälkeen.

Pärmäkoski oli lauantain 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa vasta 24:s ja joutui sunnuntain kisaan minuutin ja 18 sekunnin takaa-ajoasemasta. Pärmäkoski hiihti kilpailun alussa toisessa pääryhmässä, mutta piti vauhtia puolimatkan jälkeen.

– Tein yhdessä vaiheessa paljon töitä, että saataisiin se yksi porukka kiinni. Ihan loppuun asti en taaskaan jaksanut, vaan vähän katkesin. Siinä oli varmasti vähän riskiä, että hiihdin sitä porukkaa kiinni, hän pohti.

Heidi Weng
Norjan Heidi Weng oli ykkönen, kun hiihdon naisten maailmancup päättyi Sveitsin Engadinin laaksossa kisattuun 30 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuun.

Pärmäkosken alkukausi meni piloille syksyn sairastelujakson takia. Hän joutui rakentamaan kuntonsa uudelleen ja saikin kauden aikana muutamia hyviä tuloksia. Hän sijoittui muun muassa Tour de Skin kokonaiskisassa viidenneksi.

– MM-kisoissa varsinkin viesti oli hyvä. Siitä oli kiva lähteä hiihtämään vielä 30 kilometrin kisaa ja kiva lähteä hiihtämään tänne, Pärmäkoski sanoi viitaten Oberstdorfin MM-kisojen viestipronssiin, jossa hän hiihti ratkaisevan ankkuriosuuden.

– Tämä ei ollut sellainen kausi, mitä toivoin, mutta sain hyvin käännettyä suuntaa Rukan maailmancupin jälkeen.

Pärmäkosken kausi ei ole vielä ohi, sillä hän aikoo kilpailla kotimaassa vielä muutaman kisan verran. Sen jälkeen tähtäin siirtyy ensi kauden päätavoitetta eli Pekingin olympialaisia kohti. Pärmäkoski aikoo palata kansainvälisille kisaladuille vielä vahvempana.

– Olympialaisiin on vuosi aikaa. Uskon, että olen siellä elämäni kunnossa, hän vakuutti.

Kolme vuotta sitten Pärmäkoski palasi Pyeongchangin olympialaisista yhden hopeamitalin ja kahden pronssimitalin kanssa.

Engadinissa Yle Urheilun haastattelut tekee NRK.

Lue myös:

Heidi Weng hiihti päätöskilpailussa voittoon – Krista Pärmäkosken loppukiri ei riittänyt huippusijoille

"Tästä ei koskaan nauti" – Krista Pärmäkoski tärisi Ylen haastattelussa, Suomen ensikertalaisella kramppasi vatsa ja konkarilla ojentajat

Nämä Krista Pärmäkosken reaktiot kertovat kaiken Suomen suuryllätyksestä – ota haltuun huiman MM-pronssipäivän käänteet

Pärmäkosken meno oli tukkoisen takkuista eikä sunnuntain startti houkuttele – "Uskon, että huomenna on pitkän lenkin päivä"