1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Columbus Blue Jackets

"Laineen on ratkaistava omat asiansa" – Yle Puheen NHL-illassa ennakoitiin päävalmentaja John Tortorellan lähtöä, kuuntele tästä koko lähetys

Columbus on vallannut NHL-otsikot niin Suomessa kuin Pohjois-Amerikassa. Aiheeseen otettiin kantaa myös Yle Puheen NHL-illassa.

Patrik Laineen ja Columbuksen alho puhutti Yle Puheen NHL-illassa. Kuva: Getty Images

Yle Puheella tehtiin sunnuntaina kattava osavuosikatsaus kuluvaan NHL-kauteen. Puheenaiheita ruodittiin nuorista suomalaisvahdeista siirtorajaspekulaatioihin. Jussi Paasin vieraina keskustelua virittivät tuttuun tapaan Antti Mäkinen, Sami Hoffrén ja Tuomas Nyholm.

NHL-illassa otettiin luonnollisesti kantaa myös Patrik Laineen ja Columbuksen alhoon. Blue Jacketsin tarpominen on ollut viimeksi tapetilla tällä viikolla, kun joukkue menetti Floridaa vastaan päätöserässä selvän johdon. Päävalmentaja John Tortorella penkitti Laineen ottelun lopussa.

– Columbus on ollut otsikoissa joka viikko, myös Pohjois-Amerikassa. Tortorella on hämmentänyt julkisuudessa liikaakin. Tämä on yksi kiehtovimmista tarinoista, joita lähiviikkoina kannattaa seurata, Ilta-Sanomien entinen NHL-kirjeenvaihtaja Hoffrén alusti.

Laineen siirrosta Columbukseen eläteltiin uhkakuvia. Laine ei kuitenkaan yksin ratkaise Columbuksen sekamelskaa.

– Tämä on harvinainen ja poikkeuksellinen tilanne. Columbuksen on saatava paketti kasaan, eikä se ole Laineesta kiinni. Laineen taas on ratkaistava omat asiansa. Oli senttereitä tai ei, niin hänen on näytettävä oma arvonsa, Cmoren studioisäntä Nyholm korosti.

– Tortorellan kortit on katsottu. On vaikea uskoa, että hän jatkaa enää Columbuksen peräsimessä tämän kauden jälkeen. Laine sen sijaan todennäköisesti jatkaa, Viasatin NHL-selostaja Mäkinen muistutti.

Studiossa pilkottiin osiin syyt sille, miksi Columbuksen ja Laineen peli sakkaa.

Millaiseen lopputulokseen nelikko päätyi? Koko NHL-illan pääset kuuntelemaan myös tästä linkistä.

Lue myös:

Patrik Laine tuskailee uransa syvimmässä alhossa – kommentoi Yle Urheilulle penkityskohuaan: "Jos en tee hommia, sitten istutaan penkillä"

Miksi Toronto ei antanut Columbukseen kaupatulle Mikko Lehtoselle kunnon mahdollisuutta? – "Jollakin muulla on siihen vastaus"

Kommentti: Mikko Lehtonen saa Columbuksessa kaipaamansa mahdollisuuden