1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Ilveksen piinaama Kiekko-Espoo eteni naisten finaaleihin – jäähyaitiossa viihtynyt KalPa selvitti toisen "ottelupallon"

Kiekko-Espoo varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa naisten jääkiekkoliigan loppuotteluihin.

Jääkiekko
K-Espoon Sofia Nuutinen upotti Ilveksen ratkaisevassa välierässä.
K-Espoon Sofia Nuutinen upotti Ilveksen ratkaisevassa välierässä. Kiekko-Espoon nettisivusto

Kiekko-Espoo joutui tekemään sunnuntaina Tampereella täyden työn ennen kuin tarvittava välierävoitto Ilveksestä maalein 2–1 ja jatkopaikka voitoin 3–1 heltisi.

Ratkaisumaalin 2–1:een laukoi kolmannen erän puolivälissä K-Espoon hyökkääjä Sofia Nuutinen, jolle syötön tarjoili Tinja-Mariia Haukijärvi.

– Hankalaa oli välieräsarjassa, mutta vaikeilla hetkillä löydettiin se, mistä tämä joukkue on tehty. Kaikki nostivat nyt tasoaan, iloitsi Nuutinen.

Neljäs välierä oli Kiekko-Espoon hallintaa, sillä Ilveksen maalivahti Anni Keisala torjui 39 laukausta ja K-Espoon Tiia Pajarinen vain 15 kertaa.

Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen oli iloinen joukkueensa puolesta.

– Vähän pidempi matka tultiin, mitä odotettiin. Joukkue osoitti tänään kuitenkin todelliset karvansa. Ensimmäistä erää hallittiin ja silti se hävittiin 0–1. Vaikka maalinteko on ollut meille haastavaa, ei annettu sen häiritä. Kaikki kunnia Ilvekselle, sen puolustukselle ja huikealle veskari Anni Keisalalle, mutta kyllä me olimme sarjan aikana parempi joukkueista, niputti Haapanen.

Toisessa välieräsarjassa KalPa otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi jäähyjen säyvttämässä kamppailussa vierasjäällä HIFK:n 3–1 tasoittaen ottelusarjan 2–2:een. HIFK sovitti mittelössä kuusi pientä rangaistusta ja KalPa peräti kymmenen.

Erikoistilanteissa KalPa oli hieman etevämpi, sillä Salla Rantanen osui alivoimalla ja Saila Saari teki kuopiolaisten voittomaalin ylivoimalla toisen erän lopussa. Ratkaisuosuman alustanut Elisa Holopainen sinetöi loppuluvut tyhjiin ajassa 59.59.

Toinen finaalipaikka ratkeaa keskiviikkona KalPan kotihallissa Kuopiossa.