1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Edessä hidastellut moottorikelkka sai Pärmäkosken ja Ylen selostamonkin hermostumaan – "Mitä se siihen hyytyy?"

Krista Pärmäkoski hermostui Engadinin 30 kilometrin takaa-ajokisaa kuvanneelle moottorikelkalle, sillä se ajoi aivan liian hitaasti hiihtäjien edellä.

Hidas kuvauskelkka häiritsi Pärmäkosken vauhtia
Hidas kuvauskelkka häiritsi Pärmäkosken vauhtia

Hiihdon maailmancupin naisten päätöskisassa oli vain vähän draamaa, sillä 30 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisa hiihdettiin etappihiihtona Engadinin laaksossa. Kilpailu saattoi näyttää leppoisalta latuhiihdolta, mutta etenkin kisaa kuvanneet moottorikelkat aiheuttivat ongelmia, sillä ne tulivat ajoittain varsin lähelle hiihtäjiä.

Näin tapahtui myös Krista Pärmäkoskelle. Hän oli toisen takaa-ajoryhmän kärjessä, kun moottorikelkka kuvasi hiihtäjiä edestäpäin. Kelkka eteni sen verran hitaasti, että Pärmäkoski joutui hidastamaan. Kun vauhti ei lisääntynyt, suomalaishiihtäjä näytti käsimerkein, että kelkka voisi mennä pois tieltä.

– Nyt pitäisi kelkan painaa! Mitä se siihen hyytyy, selostaja Jussi Eskola ihmetteli ja samaa mieltä oli Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvikin:

– Tämä on erittäin väärin hiihtäjiä kohtaan, että kelkka on siinä edessä eikä päästä hiihtäjiä menemään. Toki sieltä voi kiertää kelkan ohi, mutta kelkan ura luistaa paremmin kuin tampparin jälki, mikä sivussa menee.

Pärmäkoski kertoi ruotsalaislehti Expressenille tapauksesta (siirryt toiseen palveluun).

– Hän ajoi liian hiljaa. Minä vain huusin: Aja! Aja! Aja!

Pärmäkoski kertoi tienneensä, että olisi voinut ohittaa moottorikelkan, mutta hän halusi ottaa kaiken hyödyn kelkan tuomasta tuulensuojasta.

Lue myös:

Krista Pärmäkosken kauteen mahtui katastrofeja ja yksi huippuonnistuminen – olympiavuoteen hän aikoo palata vahvempana: "Olen siellä elämäni kunnossa"

Krüger vahvin loppusuoralla 50 kilometrin takaa-ajossa – suomalaiset kaukana kärjestä

Heidi Weng
Norjan Heidi Weng oli ykkönen, kun hiihdon naisten maailmancup päättyi Sveitsin Engadinin laaksossa kisattuun 30 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuun.

Norjan, Ruotsin ja Suomen huoltopäälliköiden mukaan hiihdon fluorikielto ei voi tulla voimaan ensi kaudella – "Urheilijat eivät voi luottaa testilaitteeseen"