1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Emil Ruusuvuori voitti uransa ensimmäisessä ATP500-turnauksen pääsarjaottelussa yli 30 sijaa paremman australialaispelaajan

Dubain turnauksen toisella kierroksella Emil Ruusuvuori kohtaa maailmanlistalla kahdeksantena olevan Andrei Rublevin.

Emil Ruusuvuori on äitynyt hyvään vireeseen Dubaissa. Kuva: Getty Images

Maailmanlistalla 87. sijalla olevan Emil Ruusuvuoren uran ensimmäinen ottelu ATP500-tennisturnauksen pääsarjassa oli voitokas. 21-vuotias Ruusuvuori kukisti maanantaina Dubain ATP500 turnauksen avauskierroksella australialaisen Jordan Thompsonin luvuin 6–3, 7–6(7–5).

Karsintojen kautta pääsarjaan selviytynyt suomalainen tarvitsi maailmanlistalla 55. sijalla olevan Thompsonin nujertamiseen tunnin ja 45 minuuttia.

Avauserän ratkaisu nähtiin 25-vuotiaan Thompsonin neljännessä syöttövuorossa, kun suomalainen käytti hyväkseen toisen murtopallonsa ja siirtyi 5–3-johtoon. Thompsonilla oli heti Ruusuvuoren seuraavassa syöttövuorossa murtopallo, mutta suomalaisässä piti syöttönsä ja vei erän luvuin 6–3.

Toinen erä oli ensimmäistä huomattavasti jännittävämpi. Ruusuvuori pääsi syöttämään erävoitosta 5–4-tilanteessa, mutta Thompson mursi suomalaisen syötön kovassa paikassa. Ruusvuori osoitti taas kovuutensa tilanteessa 5–6, kun australialaisella oli kaksi erä eräpalloa suomalaisen syöttövuoron aikana, mutta Ruusuvuori piti pintansa. Erän ja ottelun ratkaisseessa tie breakissa Ruusuvuori oli lopulta vahvempi luvuin 7–5. Australialainen teki ottelun ainoan kaksoisvirheensä tie breakissa.

Toisella kierroksella Ruusuvuoren vastus kovenee entisestään, kun vastaan asettuu turnauksessa toiseksi sijoitettu Venäjän Andrei Rublev, joka on sijoitettu turnauksessa toiseksi. Suoraan turnauksen toiselle kierrokselle päässyt 23-vuotias venäläistaituri on maailmanlistalla kahdeksantena.

Dubaissa pelattavan turnauksen palkintoarvo on noin 1,9 miljoonaa euroa.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori nujersi serbialaisen Troickin ja rynnisti pääsarjaan Dubaissa

Ensimmäinen ATP-turnausvoitto! Heliövaara juhli Ranskassa – "Pää lyö tyhjää, aivan uskomaton fiilis"

ATP-turnausvoitto vauhdittaa Harri Heliövaaran unelmaa olympialaisista – kertoo, miten tie Tokioon voisi aueta: "Wimbledonit ja muut mahdollisuuksien rajoissa"