Kuokkasesta tuli Koukkanen – New Jerseyn suomalaisyllättäjän paitaan kirjoitettiin väärä nimi: ”Ei ollut ensimmäinen kerta”

Pelipaitaepisodin taakse ei kuitenkaan pidä hukuttaa sitä tosiasiaa, että Janne Kuokkanen on pelannut kertakaikkisen upeaa tulokaskautta

Janne Kuokkanen on nyt tehnyt maalin neljässä peräkkäisessä pelissä. Kuva: Getty Images

New Jerseyn Janne Kuokkanen, 22, nousi aikaisin maanantaiaamuna otsikoihin kahdestakin eri syystä. NHL-kauden suomalaisyllättäjiin kuuluva Kuokkanen iski ottelussa New York Islandersia vastaan maalin, mikä kasvatti oululaispelaajan maaliputken jo neljän ottelun mittaiseksi.

Kuokkanen kuuluu kauden ehdottomiin suomalaisyllättäjiin. Ja Devilsin ehdottomaan parhaimmistoon toistaiseksi.

Kärppiä vielä syyskaudella edustanut Kuokkanen nousi otsikoihin myös hieman erikoisemmasta syystä. Seuran huoltaja nimittäin oli ommellut laiturin paitaan Kuokkasen sijaan Koukkanen. Hauskan ja erikoisen tilanteesta teki myös se, ettei kukaan huomannut virhettä ennen ensimmäistä erätaukoa – ei edes Kuokkanen itse.

– Yleensä aina tarkistan paidan, mutta nyt jostakin syystä en niin tehnyt ja hetihän se kostautui, Kuokkanen nauroi maanantai-iltana Suomen aikaa Yle Urheilulle.

Inhimillinen virhe oli huoltajan, joka oli erehtynyt saman asian kanssa aiemminkin.

– Ei ollut ensimmäinen kerta. Minulla oli harjoitusleirillä aikanaan paidassa sama virhe. Nyt se tapahtui uudelleen. Hän tuli erätauolla sanomaan, että näytäpä paitaa ja tuli heti mieleen, että onkohan nimi taas väärin ja olihan se. Se oli vähän nolo homma hänelle ja hän sanoikin, että älä nyt mainitse asiasta kenellekään, Kuokkanen kertasi naureskellen.

Vahinko oli kuitenkin tältä osin tapahtunut jo.

– Tuli tosiaan tehtyä ensimmäisessä erässä se maali, niin mentiin sitten paidan kanssa ihan kunnolla valokeilaan, Kuokkanen nauroi.

Osapuolet selvisivät tilanteesta lopulta huumorilla ja saattoipa pelaajalle itselleen jäädä käsiin keräilyharvinaisuus.

– Huoltaja pahoitteli juttua pelin jälkeen, eikä siinä mitään. Näitä sattuu, ei se minua haitannut. Sami Vatanen tuli sanomaan, että paita kannattaa säästää, koska se on keräilyharvinaisuus. On ihmisiä, jotka keräilevät tällaisia, Kuokkanen veisteli.

Lienee sanomattakin selvää, että Kuokkasen puhelin laulanut tiuhaan viimeisen vuorokauden.

– Totta kai. Kaverit, porukat ja muut ovat tietenkin veistelleet Koukkasesta kaikenlaista.

Maalilta maaleja

Pelipaitaepisodin taakse ei kuitenkaan pidä hukuttaa sitä tosiasiaa, että Kuokkanen on pelannut kertakaikkisen upeaa tulokaskautta Devilsin paidassa. Pelipaikkaansa vakiinnuttamaan lähtenyt Kiekko-Laserin kasvatti on kauden edetessä paitsi vakiinnuttanut paikkansa, kasvattanut jatkuvasti rooliaan sekä napannut itselleen paikan ylivoimakoosteista.

Kuokkanen on kirjannut 20 ottelussa tililleen tehot 5+6=11, millä tämä on joukkueensa viidenneksi tehokkain hyökkääjä. Maalinsa Kuokkanen on tehnyt pääosin lähietäisyydeltä, mikä lupaa hyvää myös jatkoa ajatellen – maalit tehdään NHL:ssä maalilta.

Olen saanut valmentajan luottamuksen ja oppinut, miten täällä pystyy pelaamaan. Sitä kautta olen pystynyt lisäämään omaan peliin juonikuutta. Kyllä sen huomaa, että itseluottamus on kasvanut. Nyt kykenen tekemään niitä asioita, joita olen aina tehnyt. Maalille menemistä on painotettu ja sinne olin pyrkinyt menemään, Kuokkanen päätti.

Lue myös: