1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

39-vuotias Zlatan Ibrahimovic palaa Ruotsin maajoukkueeseen viiden vuoden tauon jälkeen – "Jumalan paluu"

Zlatan Ibrahimovic on ollut tällä kaudella hurjassa maalivireessä AC Milanin paidassa.

39-vuotias Zlatan Ibrahimovic on tehnyt tällä kaudella maaleja liukuhihnalta. Kuva: Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images

39-vuotias Zlatan Ibrahimovic palaa Ruotsin jalkapallomaajoukkueen riveihin. Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson nimesi AC Milanin tähden mukaan Ruotsin joukkueeseen, joka kohtaa ensi viikolla MM-karsinnoissa Georgian ja Kosovon.

Edellisen kerran Ibrahimovic pelasi Ruotsin paidassa vuoden 2016 EM-kisoissa, joissa Ruotsi jäi lohkonsa viimeiseksi. Vuoden 2018 MM-kisoihin Ibrahimovicia ei valittu ruotsalaistähden kiinnostuksesta huolimatta.

– Hän on Ruotsin kaikkien aikojen paras pelaaja. Hänellä on paljon kokemusta, josta hyötyy koko joukkue, Ruotsin päävalmentaja Andersson sanoi.

Ibrahimovic on pelannut Ruotsin maajoukkueen paidassa 116 ottelua, joissa on syntynyt 62 maalia.

Ibrahimovic on ollut tällä kaudella hurjassa maalivireessä italialaisen AC Milanin paidassa. Ibrahimovic on tehnyt 16 maalia pelaamassaan 21 ottelussa.

Ruotsin MM-karsintaurakka alaa Georgia-ottelulla 25.3. ja jatkuu kolme päivää myöhemmin Kosovo-pelillä. Ibrahimovicin on tarkoitus pelata myös 31.3. pelattavassa Viro-maaottelussa.

Hyvällä itsetunnolla varustettu ruotsalaistähti ei ollut turhan vaatimaton sosiaalisessa mediassa, kun hänen paluunsa varmistui.

– Jumalan paluu, Ibrahimovic kirjoitti Instagram-sivuillaan.

Ibrahimovic ei ole pelannut helmikuun lopun jälkeen nivusvamman takia. Hänestä tulee Ruotsin vanhin maajoukkuepelaaja 39 vuoden, viiden kuukauden ja 23 päivän ikäisenä, jos hän pelaa Georgia-pelissä.

Lue myös:

Huuhkajille EM-turnaukseen valmistava peli Ruotsia vastaan

Ikä ei Zlatan Ibrahimovicia hidasta – saavutti komean merkkipaalun: Nyt 500 seurajoukkuemaalia täynnä

Huippuvireinen Zlatan Ibrahimovic vihjaili palaavansa Ruotsin maajoukkueeseen – joukkueenjohtaja hylkäsi ajatuksen