1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

SM-liigan kärkijoukkueen päävalmentaja pääsi pois teho-osastolta – helpottunut seurapomo: "Sitä on miettinyt vapaa-ajalla, miten Pekka toipuu"

Lukon urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedt oli selvästi helpottunut päivän positiivisesta uutisesta.

Vielä on mahdotonta sanoa, nähdäänkö Pekka Virta tällä kaudella Lukon vaihtopenkin takana. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigaa johtava Lukko otti ilolla vastaan tuoreet uutiset raumalaisjoukkueen päävalmentajan voinnista. Lukko-valmentaja Pekka Virta kertoi tiistaina sosiaalisessa mediassa, että hän on päässyt pois teho-osastolta. Virta on ollut jo tammi-helmikuun vaihteesta lähtien sivussa joukkueensa toiminnasta korona-altistumisen ja sitä seuranneen tartunnan takia.

Virta julkaisi tiistaiaamuna itsestään kuvan Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) sairaalavuoteelta lyhyellä saatetekstillä.

– 27 päivää teholla vaan tänään heräsin osastolta, Virta kirjoitti.

Lukon urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedt oli selvästi helpottunut positiivisesta uutisesta.

– Tietysti otimme suurella ilolla vastaan tämän uutisen. Toki olemme aika hyvin tienneet, mikä Pekan tilanne, sillä Pekan vaimo on pitänyt meitä hyvin ajan tasalla. Olemme erinomaisen iloisia, että Pekka on päässyt normaalille osastolle. Toivotaan, että mies saa voimansa takaisin mahdollisimman nopeasti, Sahlstedt iloitsi Yle Urheilulle puhelimitse.

Virran jo pitkään tuntenut Sahlstedt kertoi, että hän on ollut huolissaan Virran tilanteesta.

– Tämä on ollut iso ilonpäivä meille kaikille. Meillä on paljon pelaajia mukana joukkueessa, jotka ovat olleet mukana koko Pekan nelivuotiskauden tai 1–3 vuotta. Minullakin on ollut erittäin tiivis suhde ollut Pekkaan jo vuosia – ensin pelaajana ja sitten työparina. Sitä on miettinyt vapaa-ajalla, miten Pekka tästä toipuu. Nyt kun tämä päivä tuli, että akuutti vaara on ohi, niin tämä tuo meille varmasti lisää voimaa.

Tehohoidon takia joukkue ei ollut voinut lähettää Viralle tsemppiviestejä.

– On selvä asia, että Pekan puhelimessa on nyt iso kasa viestejä. Olemme onnellisia tästä hetkestä ja tästä päivästä.

Lukon päävalmentajan tehtäviä Virran sairausloman aikana on hoitanut Erik Hämäläinen. Tässä vaiheessa on vielä aivan liian aikaista spekuloida sillä, ehtiikö Virta toipumaan työkuntoon vielä tämän kauden aikana.

– Toivomme tietysti, että hän ehtii toipua vielä työkuntoon. Hän on tehnyt meille neljä vuotta erinomaisen hyvää ja arvokasta työtä. On päivänselvää, että hän on enemmän kuin tervetullut siinä vaiheessa, kun hän pystyy astumaan puikkoihin, Sahlstedt alleviivasi.

Lue myös:

Koronaa sairastava Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoi tilanteestaan: "27 päivää teholla"

Lukon päävalmentaja Pekka Virta sairaalahoidossa koronan takia: "Olo on tilanne huomioiden ihan hyvä"