1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Jesse Puljujärvi onnistui maalinteossa NHL:ssä – suomalaistaustainen Mika Zibanejad mätti uskomattomat tehot ja teki historiaa

Mika Zibanejad viimeisteli pisteet 3+3 yhden erän aikana yön NHL-kierroksella.

Puljujärvi katkaisi viiden ottelun maalittoman putkensa. Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärvi teki maalin ja sai yhden syöttöpisteen, kun Edmonton Oilers kukisti Calgary Flamesin selvästi maalein 7–3 jääkiekon NHL:ssä.

Puljujärvi viimeisteli maalinsa avauserässä ylivoimalla ohjaamalla Tyson Barrierin viivalaukauksen verkkoon. Puljujärvi myös katkaisi kauden kahdeksannella maalillaan viiden ottelun maalittoman putkensa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Puljujärvi sai illan toisen tehopisteensä päätöserässä, kun hän alusti Darnell Nursen 6–1-maalin. Kahden pisteen ilta oli Puljujärvelle toinen tällä kaudella. Kaikkiaan pisteitä on kertynyt 31 ottelussa 8+4=12.

Rangers murskasi Flyersin

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangers löysi kotijäällään peliinsä aivan uuden vaihteen ja pyöritti vastustaja Philadelphia Flyersin kanveesiin luvuin 9–0. Kaikki maalit syntyivät kahden ensimmäisen erän aikana.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vielä maltillisesti 2–0, mutta toisen erän seitsemään maaliin mahtui yllätyksiä muutenkin kuin lukumäärässä. Rangersin ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad teki erässä kolme maalia ja syötti toiset kolme.

Ruotsalaishyökkääjällä on suomalaisia sukujuuria, sillä hänen äitinsä on syntyperäinen suomalainen.

Ottelu sytytti myös NHL:n tilastonikkarit. Zibanejadista tuli toisen erän 3+3-tehojen myötä liigan historiassa vasta toinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään kuusi pistettä yhden erän aikana.

Ruotsalaishyökkääjä on ennätyspisteissään tasoissa Brian Trottierin kanssa, mutta onnistui saamaan pisteet kasaan tätä hieman nopeammin, NHL:n tiedotus kertoi Twitterissä. New York Islandersissa pelannut Trottier iski oman kuuden pisteen rivinsä joulukuussa 1978.

27-vuotias Zibanejad kuittasi ottelussa samalla NHL-uransa 400:nnen tehopisteen.

Maalivahdin vaihto ei auttanut Flyersia

Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko oli jäällä runsaat 14 minuuttia, mutta ei päässyt osalliseksi maalisaldosta. Kelpo pistemäärän kuittasi sen sijaan myös venäläishyökkääjä Pavel Butshnevitsh, jonka tehoiksi kirjattiin 2+2.

Pelin kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty. Nollapelin pelannut Aleksandr Georgijev torjui Rangersin maalilla 26 kertaa.

Philadelphia oli voittanut Rangersin tällä kaudella aiemmin kahdesti kolmesta ottelusta. Se on liigan pistetaulukossa keskivaiheilla, muutaman sijan Rangersin yläpuolella.

Nyt yllätetty Flyers kuitenkin joutui turvautumaan maalivahdin vaihtoon, kun toista erää oli pelattu seitsemisen minuuttia ja Brian Elliott oli päästänyt verkkoon viisi laukausta 13:sta. Tilalle tullut Cartel Hart päästi hänkin neljä maalia ja torjui lopulta 12 kertaa.

Kierroksen muissa otteluissa Vancouver Canucks voitti Ottawa Senatorsin 3–2. Winnipeg Jets puolestaan otti 4–3-jatkoaikavoiton Montreal Canadiensista.

Lue myös:

Minnesotan ennätysmies Kaapo Kähkönen jatkoi hämmästyttävää virettään, Aleksandr Ovetshkin nousi NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä jo kuudenneksi

Patrik Laine kummitteli NHL:n suomalaistähden takaraivossa ennen siirtoa Columbukseen – Joonas Korpisalo ymmärsi ensimmäisissä harjoituksissa hyökkääjän poikkeuksellisuuden