1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Noora Räty ei osallistu kevään MM-kisoihin – paljastaa taustat Instagramissa: "Toukokuulle on ihan muita suunnitelmia"

Noora Räty kertoo, ettei hän ole henkisesti, fyysisesti ja pelillisesti MM-kisoihin vaadittavalla tasolla.

Noora Räty ei osallistu kevään MM-kisoihin. Kuva: Tomi Hänninen

Naisleijonien monivuotinen ykkösmaalivahti Noora Räty ei osallistu keväällä Kanadan Halifaxissa pelattaviin jääkiekon naisten MM-kisoihin. Räty kertoo asiasta Instagramissa.

Viisi mitalia MM-kisoissa ja kaksi mitalia olympialaisissa saavuttaneen Rädyn mukaan asia on kytenyt kulisseissa jo pitkän aikaa. Hän kertoo ilmoittaneensa jo tammikuun lopussa valmennukselle, ettei hän vastaa MM-kisakutsuun myöntävästi henkilökohtaisten syiden takia.

– Tästä ei julkisesti kerrottu mihinkään ja pidettiin kulissia yllä. Omalle lähipiirille oli selvää, että tämä ei ole ns. mun kausi ja toukokuulle on ihan muita suunnitelmia kuin jääkiekon pelaaminen, Räty kertoo kirjoituksessaan.

Rädyn mukaan asiaan palattiin kuitenkin vielä hiljattain, mutta päätös ei muuttunut. Hän sanoo, ettei ole henkisesti, fyysisesti tai pelillisesti siinä kunnossa, että pystyisi antamaan parastaan joukkueelle.

Räty muistuttaa kirjoituksessaan, että hän on pelannut tällä kaudella loukkaantumisen takia vain 4,5 peliä. Hän ei myöskään ole sataprosenttisesti terve, vaikka olisikin pelannut Venäjän naisten pääsarja WHL:n finaaleissa.

– Asiaan ei liity mitään draamaa, vaikka media sitä varmasti toivoisi, vaan päätös on tehty hyvässä yhteisymmärryksessä, Räty korostaa.

Juttu jatkuu päivityksen jälkeen.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Rädyn mukaan maajoukkueessa pelaaminen on hänelle suuri kunnia, mutta päätös oli helppo.

– Kuten olen haastatteluissa maininnut, minulla on viime vuosina elämän prioriteetit vaihtuneet ja jääkiekon pelaaminen ei tällä hetkellä ole siellä listan kärjessä, vaikka se minun työ onkin ja edelleen siitä nautin. Jääkiekko on vain yksi tärkeä asia muiden joukossa, eikä se määritä minua ihmisenä.

Räty ei kuitenkaan poissulje kirjoituksessaan osallistumista Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin. Hänen mukaansa olympiaprojekti on edelleen mahdollinen ja sen suhteen hän tekee päätöksen myöhemmin keväällä.

– Jos tällaiseen projektiin lähtee mukaan, niin panostuksen pitää olla 100 prosenttia fyysisesti ja henkisesti. Mutta nyt ajatukset pois jääkiekosta. Elämäni tärkeimmät prioriteetit odottaa kotona Minnesotassa, Räty päättää kirjoituksensa.

Lue myös:

Kun Noora Räty loukkaantui helmikuussa, hän mietti jo varusteidensa polttamista – NFL-pelaajilla käytettävä kuntoutus johti pikatoipumiseen, joka hämmästytti fysioterapeuttiakin

Jääkiekon SDHL:n finaaleissa nähdään kova suomalaisten taisto

Ruotsin naisten jääkiekon pääsarjan finaalien suhteen useita kysymysmerkkejä

Jääkiekon naisten MM-kisat siirtymässä myöhemmäksi – Anton Lundell debytoi Leijonissa