1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Viidellä norjalaisella koronatartunta – painija Arvi Savolaisen olympiakarsintaurakka helpottui

Norjan painimaajoukkueessa on todettu positiivisia koronatuloksia.

Arvi Savolaisen olympiakarsintaurakka helpottuu. Arkistokuva. Kuva: AOP

Viidellä Norjan painimaajoukkueen jäsenellä on todettu koronatartunta Euroopan olympiakarsinnoissa Budapestissa, liitto kertoo tiedotteessaan.

Liitto kertoo, että positiivisen tuloksen koronatestistä ovat saaneet valmentajat Fritz Aanes ja Eren Gjätvik, fysioterapeutti Jakob Larsen Jörgenvåg sekä urheilijat Felix Baldauf ja Oskar Marvik.

– Heillä on vain lieviä oireita. On erittäin surullista, että tämä tapahtuu kaksi päivää ennen olympiakarsintoja, Norjan painimaajoukkueen urheilupäällikkö Erik Rönstad kommentoi tiedotteessa.

Olympiakarsinnat alkavat kreikkalais-roomalaisen painin osalta lauantaina. Suomalaisista mukana on muun muassa 97-kiloisten sarjassa Arvi Savolainen, jonka urakka helpottuu, kun samassa kaaviossa ollut vuoden 2017 Euroopan-mestari Felix Baldauf joutuu jäämään sivuun tartuntansa takia.

Heinot taipuivat vapaapainissa

Vapaapainissa Ville Heino taipui avausottelussaan ranskalaiselle Ahmed Aibueville. Aibuev vei 86-kiloisten sarjan kamppailun 9–6. Heino odottelee vielä mahdollista pääsyään keräilyotteluihin.

Jere Heino kärsi 125-kiloisten avauskamppailussaan tappion Azerbaidzhanin Jamaladdin Magomedoville. Magomedov oli parempi 3–2.

– Kova oli kaveri, mutta kovatkin on voitettava, ankaran takaa-ajon hitusen liian myöhään aloittanut Jere Heino summasi ottelunsa.

Korjaus klo 14.14: Baldauf ei ole maailmanmestari, vaan Euroopan-mestari

Päivitetty kello 16.45: Vapaapainin suomalaistuloksia

Lue myös:

Painiliitto teki päätöksen: Arvi Savolainen valittu tavoittelemaan olympiapaikkaa Tokioon – arvokisamitalisti Elias Kuosmanen ulkona