Naisten lentopallon suurin mestarisuosikki koki karmaisevan kohtalon, kun joukkueesta löytyi koronatartunta – "Meidän osaltamme tämä kausi on paketissa"

LP Kangasalan manageri kertoi, että joukkue oli tehnyt kaiken, mitä tehtävissä oli. Tästä huolimatta joukkueessa todettiin koronatartunta.

LP Kangasala on ollut tällä kaudella ylivoimainen. Se voitti Mestaruusliigan runkosarjan ja tammikuussa Suomen cupissa LP Viestin 3–0. Kuva: Lehtikuva / Kalle Parkkinen

LP Kangasalan mestaruusjahti päättyi karmaisevalla tavalla, kun joukkueessa todettiin perjantaina koronatartunta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tartuntatautiviranomainen asetti joukkueen kahden viikon karanteeniin.

– Kyllä tämä meidän osaltamme tarkoittaa sitä, että meidän pelimme on pelattu, LP Kangasalan puheenjohtaja ja manageri Jorma Malm kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

– Mestaruusliigan kilpailuvaliokunta on linjannut, että jos tässä vaiheessa koronatartuntoja tulee ja joukkue laitetaan karanteeniin, niin silloin kausi päättyy siihen ja muut joukkueet jatkavat siitä eteenpäin. Meidän osaltamme tämä kausi on paketissa.

LP Kangasala on ollut lentopallon naisten Mestaruusliigan suurin mestarisuosikki. Joukkue voitti runkosarjan seitsemän pisteen erolla LP Viestiin ja eteni välierävaiheeseen näytöstyyliin. Välierissäkin LP Kangasala otti ensimmäisestä ottelusta 3–0-voiton Kuusamon Pallo-Karhuista.

Malmin mukaan tunnelmat joukkueessa ovat luonnollisesti surulliset ja hieman hämmentyneetkin. Toisaalta joukkueessa tiedostettiin koronan tartuntavaara koko kauden ajan.

– Olemme pyrkineet tekemään kaiken, mikä tehtävissä on. Tämä on salakavala virus, se voi tulla mistä vain. Kaikkeen ei pysty kuitenkaan varautumaan.

"Koko kauden paras joukkue"

Malm on pyrkinyt muistuttamaan joukkueen jäsenille, seuran talkoohenkilöille ja faneille, että LP Kangasalalla on ollut hieno kausi niin pelillisesti kuin urheilullisestikin. Joukkue on pysynyt liigan kärkipaikalla koko kauden ajan, se on pelannut ja harjoitellut hyvin ja saavutti muun muassa Suomen cupin mestaruuden tammikuussa.

– Täytyy tuota kautta hakea positiivisuutta tähän hetkeen. Kaikki ovat antaneet kaikkensa ja kaikki on tehty hyvin. Kun tästä mennään viikko pari eteenpäin, niin varmasti kaikille jää positiivinen fiilis. Olemme olleet kärkipaikalla, joten olemme sillä tavalla olleet koko kauden paras joukkue, Malm sanoi.

Lentopalloliitto tiedotti myöhemmin, että Kuusamo etenee kyseisestä välieräparista finaaleihin ja kohtaa siellä voittajan välieräsarjasta LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho. Pronssimitalit saavuttaa kyseisen välieräsarjan häviäjä, koska se on ainoa pronssiotteluihin selvinnyt joukkue.

Malm oli jo ennen liiton tiedotetta vahvasti sitä mieltä, että pudotuspelejä täytyy jatkaa loppuun saakka.

– En missään nimessä halua, että koko kausi lopetettaisiin. Ne joukkueet jatkavat, jotka pystyvät pelaamaan. Se on meidän lajimme edun mukaista, että saamme tämän sarjan päätökseen. Kyllä se mestari löytyy sieltä, Malm totesi.

Päivitys kello 15.04: Lisätty tieto Kuusamon finaalipaikasta.

Lue myös: