Suora

  • Elävä arkisto esittää

Tiril Eckhoffin voittoputki jatkuu yhä – lajia vaihtanut Stina Nilsson löi suomalaiset

Suvi Minkkinen sijottui parhaana suomalaisena ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa 36:nneksi.

ampumahiihto
Stina Nilsson
Aiemmin hiihtäjänä tunnettu Ruotsin Stina Nilsson debytoi ampumahiihdon maailmancupissa Östersundissa.imago sportfotodienst

Norjan Tiril Eckhoff ampui yhden ohilaukauksen, mutta oli tästä huolimatta ykkönen ampumahiihdon maailmancupissa Östersundissa, Ruotsissa. Eckhoff voitti edellisessä maailmancupin viikonlopussa Nove Mestossa kaikki henkilökohtaiset kilpailut.

Eckhoff voitti toiseksi sijoittuneen Italian Dorothea Wiererin 2,5 sekunnilla ja kolmanneksi tulleen Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldin 6,7 sekunnilla. Molemmat ampuivat sekä makuu- että pystypaikan puhtaasti.

Maastohiihdossa olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruutta voittanut Stina Nilsson debytoi Östersundissa maailmancupissa. Ruotsalainen ampui yhden ohilaukauksen ja sijoittui 26:nneksi. Nilsson oli vasta kisan 30:nneksi nopein hiihtäjä.

Suomalaisista parhaiten sijoittui Suvi Minkkinen, joka oli puhtaalla ammunnalla 36:s. Hän hävisi Eckhoffille 1.10,7.

– Tuntuu että viimeisiä mehuja puristellaan ulos näin kauden lopussa. Siitä huolimatta yksi parhaista hiihdoista tällä kaudella, ja toinen sprintti putkeen nolla-ammunnalla, Minkkinen totesi.

Mari Eder ja Nastassia Kinnunen ampuivat kolme ohilaukausta. Eder sijoittui 63:nneksi ja Kinnunen 90:nneksi. Erika Jänkä ei startannut kisaan.

Ederin kausi meni pahasti alakanttiin. Huonoon kauteen ei ole löytynyt syytä.

– Hiihtovauhtia puolen minuutin päässä kärjestä, mutta ei tule tulosta, kauden eteen ja sen mittaan kovasti töitä paiskinut ja kaudesta parempaa odottanut Eder ihmetteli vielä ääni haikeana.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Stina Nilsson debytoi maailmancupissa viikonloppuna: "Näyttänyt hyvää menoa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat