Suurin mestarisuosikki jäi ulos finaaleista koronatartunnan takia – lentopalloliiton pomo: "Toivottavasti tällaista ei tarvitse enää ikinä kokea"

LP Kangasalan jääminen sivuun latistaa väkisinkin naisten lentopallokevään ratkaisuotteluita.

LP Kangasalan Roosa Laakkonen (numero 4) ja LP Viestin Nea Haatainen (numero 14) Suomen cupin finaalissa tammikuussa. Kuva: Mika Kylmäniemi / AOP

Lentopallon naisten pudotuspelikevät sai murheellisen käänteen, kun LP Kangasalan kausi päättyi joukkueen jäsenellä todettuun koronavirustartuntaan. Liigakevään suurin mestarisuosikki asetettiin karanteeniin, jonka myötä sen mestaruusjahti katkesi tylyllä tavalla.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tartuntatautiviranomaisten karanteenipäätös oli musertava isku LP Kangasalan joukkueelle. Lentopalloliiton aiemman päätöksen mukaan pudotuspelijoukkueen ottelut päättyvät, mikäli joukkueen pelaaminen estyy koronavirukseen liittyvillä viranomaismääräyksillä.

LP Kangasalaa vastaan välierissä kamppaillut Kuusamo jatkaa finaaleihin ja saa loppuotteluissa vastustajakseen LP Viestin tai Hämeenlinnan. Lentopalloliiton toimitusjohtajan Olli-Pekka Karjalaisen mukaan ikävälle päätökselle ei nyt ollut vaihtoehtoja.

– Kukaan ei toivonut, että joutuisimme tähän tilanteeseen, mutta tätäkin oli ennakoitu. Lentopallon pääsarjaryhmä laati ohjeet, joiden mukaan nyt siis toimittiin, Karjalainen totesi Yle Urheilulle.

Entä jos sama toistuu kesken SM-finaalien?

LP Kangasala oli ykkönen naisten runkosarjassa, joten perustellusti voidaan kysyä, minkälainen arvo SM-mitaleilla nyt enää on.

– Eihän tämä ole tietenkään kenenkään toivoma tilanne, sehän on ihan selvää. Mutta nyt kävi näin eikä asialle voida mitään. Olosuhteiden pakosta piti toimia tällä tavalla, toivottavasti tällaista ei tarvitse enää ikinä kokea, Karjalainen sanoi.

Pahin kauhukuva olisi, jos toisessa finaalijoukkueista todettaisiin koronatartuntoja kesken loppuotteluiden. Karjalaisen mukaan tässä tapauksessa haettaisiin ratkaisuja, joissa otteluita olisi vielä mahdollista jatkaa.

– Siinä vaiheessa, kun pelataan mestaruudesta, Lentopalloliiton kilpailutoimisto voi tehdä toisenlaisenkin päätöksen. Finaaleissa asioita on mahdollista tarkastella siltä kannalta, että mestaruudet ratkaistaisiin pelaamalla, Karjalainen valotti.

– Mutta mennään nyt tapaus kerrallaan ja toivotaan, että nämä olivat nyt tämän kevään osalta tässä, Karjalainen päätti.

Lue myös: