1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

"Ei ole aamuneljän jälkeen tarvinnut muuta kuin vessassa rampata" – vatsatauti vei Tero Seppälän voimat

Tero Seppälän vatsa meni sekaisin Östersundin pikakilpailua edeltäneenä yönä.

Tero Seppälä taisteli mukaan Östersundin takaa-ajoon. Kuva: Tomi Hänninen

Terveyshuolet kiusasivat Suomen ampumahiihtäjiä maailmancup-finaalien avauspäivänä Östersundissa. Miesten pikakilpailussa 45. sijalle yltänyt Tero Seppälä taisteli täysin puolikuntoisena.

– Olipa rankka reissu. Viime yönä jonkun sortin ruokamyrkytys iski meidän hotelliin ja minä olin yksi siitä kärsineistä. Ei ole aamuneljän jälkeen tarvinnut muuta kuin vessassa rampata, niin kyllä oli aika voimaton mies. Ei tuolla ladulla jaksanut kyllä hiihtää sitten alkuunkaan, Seppälä myönsi tiedotteessa.

Voiton vei italialainen Lukas Hofer, josta Seppälä jäi vajaan kahden minuutin päähän. Hofer ampui puhtaasti, Seppälä joutui kahdelle sakkokierrokselle.

Seppälä onnistui kuitenkin hankkimaan paikan lauantain takaa-ajoon.

- Koitetaan saada tämä mahakipu pois ja kerätä voimia. Välttämättä halusin tänään hiihtää, vaikka vointi oli huono, muuten kaikki kilpailut olisivat jääneet täällä väliin, Seppälä sanoi.

Heikki Laitinen (84:s) ja Tuomas Harjula (88:s) eivät kilpaile enää viikonvaihteessa.

Myös Erika Jänkä kärsi ruokamyrkytyksestä eikä pystynyt starttaamaan naisten pikakilpailuun.

– Oireet alkoivat aamuyöstä. Pitkään keskustelimme lääkärin kanssa, mutta ainoa oikea vaihtoehto terveyden kannalta oli se, etten starttaa. Terveys edellä ja kaikki aiemmatkin terveyshuolet huomioiden ei pysty ottamaan mitään riskiä, Jänkä totesi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Tiril Eckhoffin voittoputki jatkuu yhä – lajia vaihtanut Stina Nilsson löi suomalaiset

Stina Nilssonin valinta Östersundiin aiheutti kohun, mutta maailmancupin debyytti löi kriitikoille jauhot suuhun – "Kaikki ovat varmaan ihan hiljaa"