Slavia Praha iskee rajusti jalkapallon rasismikohussa – "Brutaali hyökkäys kameroiden ulkopuolella"

Jalkapallojoukkue Slavia Praha kertoo virallisilla nettisivuillaan, että se on jättänyt rikosilmoituksen Rangers-ottelun jälkimainingeista.

urheilu
Glen Kamara
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Prahalainen jalkapallojoukkue Slavia Praha tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) jättäneensä rikosilmoituksen Skotlannin poliisille seuran pelaajaan kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Tiedotteessa ei ole kerrottu pelaajan nimeä, jota syytetään teosta. Rikossyyte on toimitettu virkavallalle Tshekin Ison-Britannian suurlähetystöstä.

Väkivaltaisen teon väitetään tapahtuneen ottelun jälkeen pukukoppiin johtaneella käytävällä. Sen kohteeksi joutui Slavia Prahan mukaan joukkueen kapteenistoon kuuluva Ondrej Kudela.

Suomen jalkapallomaajoukkueen avainpelaajiin kuuluva Glen Kamara kertoi joutuneensa torstaina illalla Eurooppa-liigan ottelussa rasistisen loukkauksen kohteeksi.

Nyrkkien kohteeksi joutunut Ondrej Kudela oli se pelaaja, joka sanoi Kamaralle jotain ottelun loppuhetkillä kaksikamppailun aikana ja laittoi käden suunsa eteen. Kamara tulistui kentällä Kudelan sanoista.

Slavia Praha väittää, että sen pelaajaa vastaan hyökättiin brutaalisti ja että teossa käytettiin täyttä voimaa sekä aiheutettiin fyysisiä vammoja.

Seuran mukaan teko oli tarkoin harkittu ja se tehtiin muun muassa siten, että tapahtumapaikalta peitettin tarkoituksella kamerat.

Rikosoilmoituksessa on Slavia Prahan todistajien lausunnot sekä Uefan edustajien nimet. Myös Rangersin päävalmentaja Steven Gerrardin kerrottiin olleen paikalla.

Lue myös

Kommentti: Huuhkajien tähtipelaaja nousi otsikoihin surullisella tavalla – osuva ajoitus muistuttaa, kuinka paljon rasisminvastaista työtä on vielä tehtävänä

Uefa tutkii Glen Kamaran väitettyä väkivaltaisuutta – myös rasismisyytöksien tutkinta etenee

BBC: Glen Kamara joutui rasismin kohteeksi Eurooppa-liigan ottelussa, päävalmentaja Steven Gerrardilla paloivat päreet: "Meitä kutsutaan valehtelijoiksi"

Lähteet: Slavia Prahan verkkosivusto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat