1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lukko kuritti jälleen Ässiä ja Ilves Tapparaa

Raumalaisjoukkueesta Aleksi Saarela oli mahtivireessä.

Kuva: Elmeri Elo / AOP

Satakunnan ykkösestä ei ole ollut tällä kaudella epäselvyyttä miesten jääkiekkoliigassa. Rauman Lukko on voittanut kaikki neljä otteluaan Porin Ässiä vastaan.

Perjantaina kotijoukkue Lukko rymisteli selvään 7–2-voittoon. Ottelun ykköstähtenä loisti Aleksi Saarela, joka viimeisteli kolme osumaa ja antoi yhden maalisyötön.

Liigakärki Lukko karkasi avauserässä kahdella Saarelan maalilla 2-0-johtoon. Saarela vei kotijoukkueen kahden miehen ylivoimalla johtoon ja lisäsi karkumatkaa yhden pelaajan ylivoimalla.

Toisen erän edetessä raumalaiset karkasivat jo 5-0-johtoon, kunnes Ässät sai kuparisensa rikki. Eetu Koivistoinen säesti Saarelaa keräämällä tehopisteet 1+2.

– Me romahdimme erikoistilanteissa. Kolme ylivoimamaalia ja kaksi aloitustappiota, joista Lukko teki maalin. Ei siinä ole sen enempää selittelemistä, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

Lukolle voitto saattoi olla turhankin kallis, sillä sekä kiekon ranteeseensa saanut Pavol Skalicky että laitaan taklattu Linus Nyman joutuivat jättämään pelin kesken.

Ilves osaa kynsiä Tapparaa

Ilves on ollut tällä kaudella toistaiseksi ylittämätön este paikallisvastustaja Tapparalle. Ilves kukisti perjantaina kotijoukkue Tapparan 4–1. Ilves on vienyt kaikki neljä Tampereen paikalliskamppailua nimiinsä.

Eniten tuskaa kirvesrinnoille on aiheuttanut kauden kaikissa otteluissa pisteitä (1+4) tehtaillut Ilves-laituri Matias Maccelli, joka syötti perjantain osumista kaksi.

– Ollaan vaan pelattu sillä tavalla Tapparaa vastaan, kun meille on palavereissa ohjeistettu, ja jokainen on sitoutunut siihen. Ollaan pelattu kurinalaisesti ja puolustettu hyvin, Maccelli sanoi.

Kärpät pärjäsi vihdoin KalPalle

Kauden kolme aiempaa kohtaamistaan KalPalle hävinnyt Oulun Kärpät haki viimeisellä Kuopion visiitillään vihdoin voiton kukistamalla KalPan jatkoajan jälkeen 3-2. Kärppien ratkaisijaksi nousi maaliskuun aikana tulikuumaan vireeseen noussut Tuukka Tieksola, 19.

– Kyllä kaikki tiesivät, ettei oltu pistettäkään KalPalta saatu ja kova joukkue tulee vastaan. Ehkä se vähän eri tavalla antoi virtaa meille, Tieksola kertasi.

– Kova itseluottamus on tällä hetkellä. Siinä on vierellä pari aika huippujätkää, ja meillä on kemiat kohdanneet tosi hyvin, Tieksola selvitti hurjaa kevätvirettään kokeneiden Mika Pyörälän ja Cody Kunykin rinnalla.

KalPa on ajautunut maaliskuussa ahdinkoon, sillä tappio oli sille jo viides peräkkäinen.

TPS:n Wirtanen lensi suihkuun

TPS palasi yhden kotitappion jälkeen voittojen tielle miesten jääkiekkoliigassa, kun Lahden Pelicans taipui Turkuhallissa 1–5. TPS ratkaisi ottelun päätöserän alussa, kun Markus Nurmi ja Samuli Vainionpää iskivät puolen minuutin välein kiekon Pelicansin verkkoon. Yhdeksästä viime ottelustaan kahdeksan voittoa napannut TPS jatkaa sarjassa kolmantena.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helmisen mukaan peli ei ollut niin selkeä kuin numerot näyttivät.

– Pari onnistumista ja tiukka puolustuspeli toi meille tärkeät pisteet.

TPS:n ja Pelicansin välisessä ottelussa kotijoukkueen Petteri Wirtanen lensi avauserän lopussa suihkuun polvitaklauksesta, jonka kohteeksi joutui Iikka Kangasniemi.

Jukurit kotonaan Sportin voittolaukauskisan jälkeen 2–1. Ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskisassa, jossa ainoan maalin viimeisteli kotijoukkueen Axel Rindell. Jukurit tiedotti aiemmin perjantaina, että hyökkääjä Brandon Yipin kausi on päättynyt loukkaantumiseen.