1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Glen Kamara rikkoi hiljaisuuden ja avasi, miten häntä haukuttiin apinaksi voimasanalla höystettynä – syytti tshekkiläispelaajaa valehtelusta

Glen Kamara välitti julkisuuteen tiedotteen asianajajansa välityksellä.

Glen Kamara tulistui Ondrej Kudelan sanoista. Kuva: Getty Images

Suomen jalkapallomaajoukkueen ja Skotlannin liigan Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamara on julkaissut muun muassa Twitterissä asianajajansa kirjoittaman tiedotteen rasismikohusta, joka syntyi torstai-illan Eurooppa-liigan ottelussa. Kamara kommentoi tiedotteessa ensimmäistä kertaa julkisesti välikohtausta.

Kamaran mukaan hän joutui rasismin kohteeksi kotiottelussa tshekkijoukkue Slavia Prahaa vastaan. Kamaran mukaan prahalaisjoukkueen Ondrej Kudela solvasi häntä rasistisesti, mutta Kudelan mukaan hän oli vain kiroillut tilanteessa. Asianajaja Aamer Anwarin laatimassa tiedotteessa Kamara selvitti, mitä tilanteessa tapahtui.

– Kudela riiteli toisen Rangers-pelaajan kanssa. Kun yritin puuttua tilanteeseen, hän käski minun olla hiljaa ja pyysi minua odottamaan hetken. Sitten hän tuli luokseni, peitti suunsa, nojasi korvaani päin ja lausui sanat: olet v-tun apina, tiedät olevasi. Se, että Kudela olisi sanonut minulle vain "sinä v-tun jätkä" on täyttä valetta, suomalaispelaajan tiedotteessa kerrottiin.

Kamaran mukaan tilanteelle on todistaja.

– Kudelan teot olivat täysin tahallisia ja harkittuja. Hän puhui kuitenkin niin kovaa, että joukkuetoverini Bongani Zungu kuuli, mitä hän sanoi.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Kamara on järkyttynyt tapahtuneesta ja vaatii, että Euroopan jalkapalloliitto Uefa tekee asialle jotain. Uefa on jo ilmoittanut tutkivansa tapauksen.

– Olin sokissa ja järkyttynyt siitä, että ammattijalkapalloilijan suusta tulee tuollaisia rasistisia herjoja. Jalkapallossa ei ole sijaa rasismille tai minkäänlaiselle kiihkoilulle. Jos Uefa todella haluaa näyttää rasismille punaista korttia niin, on aika noudattaa nollatoleranssia, Kamaran tiedotteessa luki.

Slavia Praha väitti perjantai-iltana, että ottelun jälkeen Kudelaa vastaan hyökättiin brutaalisti ja että teossa käytettiin täyttä voimaa sekä aiheutettiin fyysisiä vammoja. Tästä asiasta ei mainittu mitään Kamaran tiedotteessa.

Lue myös:

Slavia Praha iskee rajusti jalkapallon rasismikohussa – "Brutaali hyökkäys kameroiden ulkopuolella"

Kommentti: Huuhkajien tähtipelaaja nousi otsikoihin surullisella tavalla – osuva ajoitus muistuttaa, kuinka paljon rasisminvastaista työtä on vielä tehtävänä

Uefa tutkii Glen Kamaran väitettyä väkivaltaisuutta – myös rasismisyytöksien tutkinta etenee

BBC: Glen Kamara joutui rasismin kohteeksi Eurooppa-liigan ottelussa, päävalmentaja Steven Gerrardilla paloivat päreet: "Meitä kutsutaan valehtelijoiksi"