Hyppää sisältöön

Katso koskettava reaktio: Pinturault toi harvinaista menestystä Ranskaan kokonaiscupin voitolla – Palander hehkutti: "Tekniikka on mahtava"

Ranskan Alexis Pinturault laski miesten suurpujottelun voittoon Sveitsin Lenzerheidessa. Voitollaan hän varmisti maailmancupin kokonaiskisan ja suurpujottelucupin voitot.

Alexis Pinturault suutelee kristallipalloa.

Alexis Pinturault vei 30-vuotissyntymäpäivänään voiton suurpujottelukisassa Lenzerheidessa. Ykkössijallaan hän varmisti maailmancupissa sekä kokonaiscupin että suurpujottelucupin voitot.

Ranskalaista koviten kokonaiscupissa ja suurpujottelucupissa haastanut Sveitsin Marco Odermatt jäi kilpailussa sijalle 11.

– Pinturault oli paras MM-kisoissa, vaikka laski ulos, ja hän on ollut ylivoimainen tällä kaudella. Jos tämän voiton jollekin suo, niin hänelle, hehkutti Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander ranskalaisen temppua.

Tällainen menestys on ranskalaisittain harvinaista herkkua, sillä ranskalaislaskijoista vain Luc Alphand ja Jean-Claude Killy ovat vieneet kokonaiscupin voiton. Alphand voitti cupin Ranskaan viimeksi vuonna 1997, eli 24 vuotta sitten. Killy puolestaan voitti kahdesti 1960-luvun lopulla.

Pinturault lähti toiseen laskuun Lenzerheidessa herkullisista asetelmista, sillä ensimmäisellä kierroksella hän oli liki sekunnin nopeampi kaikkia muita.

Ranskalainen otti ensimmäiset käännökset todella varman päälle, jolloin ero muihin kaventui peräti neljällä kymmenyksellä vain muutaman käännöksen jälkeen.

– Hän teki taktisesti täydellisesti. Pinturault ei ottanut mitään riskejä ylhäällä. Hän tietää, että kun välipätkällä kulkee, niin voi pistellä ihan täysillä, Palander kommentoi.

Aivan laskun lopussa Pinturault'lle sattui virhe, mutta hän pystyi pitämään Kroatian Filip Zubcicin takanaan kahdella kymmenyksellä.

– Tekniikka on niin mahtava Pinturault'lla, että hän on ansainnut tämän kokonaiscupin voiton, Palander sanoi.

Ranskan Mathieu Faivre oli kilpailun kolmas.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

.
.