1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon Naisten Liiga

Kiekko-Espoo nollasi tehottoman KalPan Naisten Liigan avausfinaalissa – espoolaisten maalivahti Pajarinen huippuvedossa: "Koko joukkue oli täynnä sankareita"

41 kertaa torjunut Tiia Pajarinen pelasi Kiekko-Espoon maalilla nollapelin ja espoolaiset voittivat 2–0.

Avausfinaali oli Kiekko-Espoon juhlaa. Kuva: Lehtikuva

Kiekko-Espoo otti ensimmäisen kiinnityksen Naisten Liigan mestaruuteen lyömällä KalPan Tapiolassa maalein 2–0(1–0, 1–0, 0–0).

Voittomaali nähtiin avauserässä espoolaisten ensimmäisellä ylivoimalla, kun Ella-Maria Lapin kaksiminuuttisen aikana puolustaja Nelli Laitinen ampui siniviivalta kiekon ohi kuopiolaisvahti Tiina Ranteen. Syöttöpisteet kirjattiin Emmi Leinoselle ja kapteeni Annina Rajahuhdalle.

Kiekko-Espoo osui myös toisessa erässä. Sofia Nuutinen tarjosi kiekon maalin kulmalle Tinja-Mariia Haukijärvelle, joka laukoi kiekon etukulmasta verkkoon. KalPa pääsi kahteen otteeseen pelaamaan kahden pelaajan ylivoimalla, mutta erässä peräti 18 kertaa torjunut Tiia Pajarinen kotijoukkueen maalilla kesti yritykset. Erän loppupuolella nähtiin myös pelin ensimmäinen ulosajo, kun Kiekko-Espoon puolustaja Tea Villilä lähetettiin suihkuun selästä taklaamisesta.

Päätöserässä Kiekko-Espoon Emilia Vesa sai viisiminuuttisen polvitaklauksesta, kun hyökkääjä törmäsi maalin takana viisi ja puoli minuuttia ennen loppua KalPa-kapteeni Emma Ritariin. KalPa myllytti ja toimitti kiekkoa vimmatusti kohti maalia, mutta peräti 41 kertaa torjunut Pajarinen oli jokaisen kiekon tiellä ja merkkautti jo neljännen nollapelinsä seitsemännessä pudotuspeliottelussa.

"Koko joukkue oli täynnä sankareita"

Polvijärveltä lähtöisin oleva Pajarinen, 22, jakoi Yle Puheen lähetyksessä kunniaa koko joukkueelle.

– Koko joukkue oli täynnä sankareita. Taistelimme alivoimat pois ja pelasimme hyvin. Selkään on taputeltu, mutta keskitytään jo huomiseen ja saamme virtaa tästä voitosta.

Pajarinen on ollut vakuuttava läpi pudotuspelien, ja joukkueen tasapainoinen sekä tiivis viisikkopelaaminen on tehnyt myös maalivahdin tehtävästä helpompaa.

– Pudotuspelit ovat menneet hyvin, ja olo on ollut varma. Olemme hioneet viisikkopeliä, ja meillä on ollut nousujohteinen kausi. Kiva, että saimme pudotuspeleihin pelimme kuntoon.

Kiekko-Espoo sai puolustettua KalPan tähden Elisa Holopaisen tehottomaksi. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig

KalPan tähtihyökkääjä Elisa Holopainen harmitteli, ettei joukkue päässyt ensimmäisessä kohtaamisessa parhaalle tasolleen.

– Koko pelin vähän katselimme. Emme olleet jokaisella osa-alueella ihan valmiita, ja sitä kautta hyökkäyspelimmekin pätki. Se oli tiukka ja vauhdikas kamppailu, mutta yleensä ilman maaleja ei pystytä voittamaan. Vastustaja oli piirun verran parempi.

Vaikka KalPa sai 41 laukausta Pajariselle saakka, Holopainen kaipaa maalintekoon lisää röyhkeyttä.

– Huomenna pitää olla paljon valmiimpi maalipaikoissa ja ajaa maalille. Huomenna on isompi kaukalo, ja luulen sen sopivan meille paremmin. Olemme tottuneet pelaamaan ja harjoittelemaan siellä, ja siellä jää vähän enemmän aikaa.

Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla, ja finaalit jatkuvat sunnuntaina Kuopiossa. Yle Puheen lähetys ottelusta alkaa kello 13.15 ja kiekko putoaa jäähän varttia myöhemmin.

Naisten Liiga, 1. loppuottelu:

13.34 1–0 Nelli Laitinen (Emmi Leinonen – Annina Rajahuhta) yv

25.55 2–0 Tinja-Mariia Haukijärvi (Sofia Nuutinen)

Torjunnat:

Tiia Pajarinen Kiekko-Espoo 7+18+16=41

Tiina Ranne KalPa 20+8+9=37 (poissa 58.51–60.00)

Rangaistukset: Kiekko-Espoo 5x2min, 2x5+20min = 60min, KalPa 4x2min = 8min

Uutista päivitetty klo 15.09: lisätty Holopaisen kommentit.

Uutista päivitetty klo 15.20: lisätty Pajarisen kommentit.

Lue myös:

Tulikuuma Elisa Holopainen johdattaa KalPan historialliseen kultajahtiin – asiantuntija odottaa tasaväkistä finaalisarjaa: "Kumpi vain pystyy voittamaan"

Yle Puhe lähettää suorana Naisten Liigan loppuottelut – Kiekko-Espoon ja KalPan ensimmäinen kamppailu lauantaina

KalPa voitti “veitsi kurkulla” kolme kertaa HIFK:n ja meni SM-finaaleihin – "Kaksi ensimmäistä peliä nukuttiin ihan täysin"