Freeskin maailmancupissa järkyttävä kaatuminen – 22-vuotias laskija heilutti kättään piinaavien hetkien jälkeen

Colin Wili, 22, kaatui viimeisessä hyppyrissä freeskin maailmancupissa Aspenissa.

Freeskissä vaarallisennäköinen loukkaantuminen
Freeskissä vaarallisennäköinen loukkaantuminen

Freeskin maailmancupissa nähtiin paha loukkaantuminen, kun sveitsiläinen Colin Wili kaatui viimeisen hyppyrin jälkeen Aspenin finaalin ensimmäisellä kierroksella.

Wili lähti yrittämään viimeisenä temppuna triplakorkkia. Hän ei kuitenkaan onnistunut tekemään suuresta hyppyristä alastuloa, vaan tuli hyppynsä vaarallisen näköisesti alas pää edellä. Tilanteessa Wilin molemmat sukset lähtivät irti ja hän jäi makaamaan alastulorinteeseen liikkumatta.

– Hän tuli aivan järkyttävällä vauhdilla tuohon viimeiseen hyppyyn ja näytti vähän siltä, että hän ei ollut varma, tuleeko tupla- vai triplakorkki. Alastulo näytti tulevan Wilille aika pahasti puskista, kommentoi Yle Urheilun asiantuntija Matti Räty tv-lähetyksessä.

– Viimeinen pyörähdys tuli vähän ylimääräisenä siihen, en odottanut, että hän olisi vielä lähtenyt pyörittämään. Siinä meni jotenkin kaikki ihan vikaan, selostaja Matti Härkönen komppasi.

Hyppyä ei näytetty uusintana, eikä Wiliä kuvattu pitkään aikaa kaatumisen jälkeen.

– Nämä päähän kohdistuneet kovat iskut eivät ole koskaan mikään leikin asia, Räty sanoi.

Wilin tilanteesta ei ole saatu vielä tarkempaa tietoa. Tv-kuvista kuitenkin lopulta näkyi, että hän pystyi liikkumaan kelkassa, jolla hänet vietiin paikalta pois, mutta sveitsiläisen kasvot olivat pahasti veressä. Wili myös nosti kättään tervehdykseksi tv-katsojille.

Kisa keskeytyi noin kymmeneksi minuutiksi loukkaantumisen seurauksena.

Wili keräsi tempuistaan pisteitä 43,77 kaatumisesta huolimatta ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksantena.

Lue myös: